sâmbătă, 4 iulie 2015

Apel IFLA în sprijinul bibliotecarilor, pentru înțelegerea importanței planurilor naționale de dezvoltare



Spre informare,

Apel la acțiune

IFLA a elaborat un document care să vină în sprijinul bibliotecarilor pentru a înțelege importanța planurilor naționale de dezvoltare, rolul pe care bibliotecile îl pot juca în acestea și cât de important este să parte și să ne angajăm în realizarea acestora.
Downloadați documentul Libraries and national development plans
De asemenea, vă oferă câteva exemple puternice care arată efectele pozitive ale bibliotecilor angajate împreună cu politicienii pentru a susține problema accesului la informații. Națiunile au început deja elaborarea planurilor naționale de punere în aplicare a agendei de dezvoltare post-2015 și pentru atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă în țările lor.

Acum este timpul pentru abordarea ministerelor dumneavoastră și de a stabili întâlniri cu cei responsabili pentru elaborarea Planului Național de Dezvoltare în țările voastre.

IFLA Toolkit: Biblioteci și dezvoltarea post-2015 a ONU
Agenda http://www.ifla.org/publications/toolkit--libraries-and-the-un-post-2015-development-agenda oferă îndrumare cu privire la modul de pregătire pentru aceste reuniuni. Dorim să subliniem încă o dată că pentru ca bibliotecile și accesul la informații să fie prezente în aceste planuri, trebuie luate măsuri acum.

Neimplicarea în procesul de la nivel național ar putea duce la faptul ca instituții de valoarea în infrastructura de acces la informații, cum sunt bibliotecile să fie trecute cu vederea de către factorii de decizie.

Vă rugăm să ne dați feed back la adresa:
Despre orice întâlnire pe care ați avut-o cu ministrul vostru, precum și despre rezultatele acesteia.



Acest lucru ne va oferi o imagine de ansamblu a țărilor care sprijină munca noastre la nivelul ONU și ne va oferi, de asemenea, o idee unde este nevoie de mai mult sprijin politic.
Pentru mai multe detalii privind rolul IFLA în contextul mai larg al Agendei de dezvoltare al ONU, a se vedea documentul nostru recent ce cuprinde o privire de ansamblu a activităților http://www.ifla.org/node/9616.

Vă rugăm să consultați, de asemenea versiunea web: http://www.ifla.org/node/9615.



(primit de la Sorina Stanca, manager Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu