marți, 20 octombrie 2015

Drăgășani : Comemorare Gib I. Mihăescu - 80 de ani de la moartea scriitorului

  Ieri, 19 octombrie 2015, la Drăgășani, s-a desfașurat o manifestare culturală dedicată comemorării scriitorului local Gib I. Mihăescu, la implinirea a 80 de ani de la trecerea in neființă.
  Prima parte a programului pregătit pentru acest eveniment a constat intr-o vizită la mormântul scriitorului din Cimitirul Eternitatea, unde s-a ținut o slujbă religioasă, s-au depus coroane de flori și au vorbit diverși invitați: Adrian Sanda,viceprimarul municipiului Drăgășani,  Marian Bărăscu, președintele Asociației Culturale ”Rusidava”,  Nicu Cismaru, presedintele Cenaclului ”Anton Pann”, alti invitați si rude ale scriitorului. S-a mers după aceea la Casa Memorială ”Gib Mihăescu”, invitații și elevii claselor a VIII-a, de la Școala ”Tudor Vladimirescu”, însoțiți de prof. Alina Rogobete, au primit informații legate de biografia scriitorului chiar de la nepoata acestuia. Periplul dedicat comemorării a continuat cu un scurt popas la statuia scriitorului.
   Partea a doua a manifestării s-a desfășurat sub forma unui cenaclu literar cu expoziții de pictură, lansări de carte si muzică:
 - Expoziție pictură, George Enescu și Preda Bârsăneanu Maria-Alexandra;
  - Lansare cărți :
  - Puiu Răducan antologiile -Iarna, Primăvara, Vara, Toamna și volumul personal de poezie „Mucegai nostalgic de vârstă bătrână” ;
  - Liliana Hinoveanu volum poezie „doar împrumutând zborul”;
  - Marian Bărăscu volum poezie „Pe un petic de cer”;
Nicu Cismaru volum poezie „Cartea cu Petale”;
INVITAȚI:
- Ilorian Păunoiu membru al Uniunii Scriitorilor;
- Arena artelor - Slatina;
- Cafeneaua Literară Cetatea Băniei Craiova;
- Societatea Culturală Anton Pann.
Continuarea programului cu muzică folk și poezie.

Bibliotecar,
Cristina Prunel-Bărbulescu










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu