miercuri, 8 februarie 2017

Biblioteca Publica Copaceni - Raport de activitate 2016

    Biblioteca Publica Locala Copaceni este parte integranta a sistemului national de biblioteci publice si institutie de importanta strategica prin asigurarea accesului gratuit si nediscriminatoriu la informatii de orice tip.
    Biblioteca Publica din Copaceni are misiunea de a servi interesele de informare, studiu, educatie, lectura si recreere a utilizatorilor din Copaceni.Este o biblioteca cu profil enciclopedic, pusa in slujba colectivitatii locale.
    Obiectivul de baza in activitatea bibliotecii este asigurarea dreptului la informatie si liberului acces la servicii traditionale cat si bazate pe tehnologii moderne, promovarea imaginii bibliotecii in comunitate, stimularea interesului pentru lectura si cunoastere.Acest obiectiv a fost atins prin diferite actiuni organizate de biblioteca pe parcursul anului 2016:
    -aniversari si comemorari ale marilor scriitori romani;
    -expozitii de pictura;
    -parteneriate educationale cu Scoala Generala Ulmetu-Copaceni si Scoala Generala Hotarasa;
    -parteneriat  cu centrul „Europe Direct” Valcea;
    -participarea la campania „Hai pe net !” 2016 (14-20  martie 2016), obtinandu-se  „Premiul pentru cea mai buna fotografie” la categoria „Primul clic”.
    -participarea la Programul ”Să știi mai multe, să fii mai bun!” desfasurat în perioada 18-22 aprilie 2016 in cadrul saptamanii "Scoala altfel" ;
     -cursuri de utilizare a computerului;
     -participarea la concursul "Valcea -colt de rai" , concurs tematic desfasurat in    bibliotecile publice locale in parteneriat cu Biblioteca Judeteana "Antim Ivireanul" Valcea, cu utilizarea echipamentelor si tehnologiilor primite donatie prin programul "Biblionet- lumea in Biblioteca mea", fiind premiati la nivel judetean , la categoria „Poezie”, elevii Cioran Andreea –Maria si Dolofan Iulian-Marian.
    -participarea la programul de educatie financiara „Bani IQ’’, un numar de  314  locuitori din Copaceni  urmand aceasta instruire;
    -participarea  la  „Banii pe net”, un numar de 313     persoane din comuna Copaceni urmand acest training on-line.
     Fondul de carte al Bibliotecii Publice Copaceni, la sfarsitul anului 2016, a fost de 9487 unitati de biblioteca.S-au achizitionat in cursul anului, din finantare publica, un numar de 44 volume, in valoare totala de 1000 lei. Un numar de 268 carti au fost primite ca donatie.
     In cursul anului 2016 ,biblioteca a inregistrat un numar de 319 utilizatori activi.S-au efectuat 4746 tranzactii de imprumut, frecventa utilizatorilor (cititori) fiind de 2617.
    Pentru serviciul Biblionet, frecventa a fost de 4930 (pentru serviciul Internet- o frecventa de 4763 iar pentru utilizarea computerului in alte scopuri decat accesul la internet frecventa a fost de 167).


Eliza Matei, bibliotecara

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu