sâmbătă, 11 februarie 2017

Pietrari - Ziua Internațională a Cititului Împreună 2017

Update - Imagini activitati ZICI 2017

În 16 februarie 2017, Biblioteca Publică Locală Pietrari împreună cu Asociația Citim Împreună România (CIR) și alte 80 de unități culturale și de învățământ din România, va celebra Ziua Internaţională a Cititului Împreună (ZICI), un eveniment global marcat de milioane de oameni în peste 100 de țări, organizată de către Lit World. Acest eveniment are menirea de a motiva copii, tinerii şi adulții din întreaga lume să citească împreună, să celebreze puterea cuvintelor scrise, a poveştilor împărtășite, mai ales a cititului în public. Citind cu voce tare în această zi dorim să arătăm copiilor de pretutindeni că ne pasă de viitorul lor, că dreptul la lectură și la scris sunt drepturi fundamentale și, că citind împreună, vom putea schimba lumea. Alături de noi vor fi invitați de seamă: Mihaela Cosescu, autor de cărți pentru copii - prin Skype, cadre didactice, voluntari, elevi și părinți.


Programul zilei:
- orele 10.00-11.00 - ”Trăistuța cu povești” - ora de lectură pentru cei 21 de copii din clasa pregătitoare coordonați de înv. Georgiana Mărăcinescu. Locație-sala bibliotecii. Cartea propusă: "Te iubesc, orice culoare ai avea" de Mihaela Coşescu.
- orele 10.00-12.00 - "Poveşti mici pentru pitici!" - sesiuni de lectură cu sprijinul voluntarilor la clasele a III-a şi a I-a, coordonaţi de înv. Marius Sobolu şi de înv. Irina Ceprăzaru. Locaţie- sălile de clasă.Cărţi propuse: "Unde-o fi Dragonul?" de J.Hook şi "Când stăpânul nu-i acasă" de Emil Gârleanu.
- orele 11.00-12.00 - Întâlnire pe Skype și sesiune de lectură cu Mihaela Coşescu, autor de cărți pentru copii dintre care volumul ”Te iubesc, orice culoare ai avea” și viitorul volum ”Sunt chiar aici, lângă tine”. Cei 24 de copii din clasa a II-a coordonați de înv. Raluca Năstasie vor putea face cunoștință cu un ”scriitor adevărat” care îi va transpune într-o lume aparte cu girafe, frățiori, tipografii și ilustrații. 
- orele 12.00- 13.00 - ”Povești mici pentru pitici” - lectură cu sprijinul voluntarilor la Grădinița Pietrari, coordonatori ed. Laura Moghină, Livia Diaconu și Mihaela Mereș. Lecturi propuse: "Ursul păcălit de vulpe" de Ion Creangă, "Julie cea săltăreaţă şi vecinul Cioc-cioc" de Ioana Crihană şi "Unde-o fi Dragonul?" de J.Hook.
- orele 13.00-14.00 - ”Hai cu noi! Hai să stăm de povești!” - sesiune de lectură împreună cu dl. primar Nicolae Moraru  și 10 copii cu vârste cuprinse între 10-14 ani, la sediul Primăriei Pietrari. Lectura propusă: "Cuza Vodă" din volumul "Poveşti populare româneşti"
- orele 14.00-15.00 - ”Polița cu povești” - sesiune de lectură în cadrul cercului de lectură al bibliotecii la care sunt invitați prof.pensionari Elena Merișescu și Tudosescu Elena, în sala de lectură a bibliotecii. Lectura propusă: "Cartea curajului" de Adina Rosetti.

Parteneri: Grădinița Pietrari, Școala Gimnazială Pietrari, Primăria Pietrari, Asociația Citim Împreună România.
Haideți cu noi! Haideți să stăm de povești! #ZICI2017

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu