marți, 22 august 2017

Vladesti-CinEd -educatie cinematografica in biblioteci

          Biblioteca Vladesti  a organizat o noua  proiectie din colectia de filme ”CinEd educatie cinematografica in biblioteci”. Au fost vizionate pana in prezent filmele:

-        "Shelder"- Prea ocupati  cu butonarea telecomenzii de la televizor,cu gatitul si cu vorbaria despre politica,parintii lui Rado,in varsta de 12ani,n-au prea avut timp  sa-l observe crescand.Iar acum nu inteleg de ce,dupa ce a disparut doua zile de acasa,nu-si cere scuze ca i-a speriat,ba chiar,dimpotriva,pare gata sa plece din nou in compania oricarui drogat care ii iese in cale.

  -    "Uma pedra no bolso"- "Un sambure de indoiala" (r. Joaquim Pinto, Portugalia, 1987) in care  Miguel, un băiat de 12 ani, este pedepsit pentru că nu a obținut rezultate bune la școală: trebuie să rămână la pensiunea mătușii sale pe durata întregii vacanțe. După câteva zile de plictiseală, începe să se împrietenească cu ceilalți locuitori și vizitatori regulați ai pensiunii, precum servitoarea Louisa sau Joao, pescarul. Dar sosirea doctorului Fernando tulbură viața liniștită a locului și îl face pe Miguel să-și schimbe perspectiva asupra lucrurilor.
        După vizionare am făcut împreună cu copiii o recenzie a filmului vizionat, punand accentul pe anumite detalii legate de subiect, personaje, cadru, în așa fel încât să înțeleagă anumiți termeni legați de cinematografie și să poată deveni spectatori activi cu viziuni critice.

          CinEd este un proiect iniţiat de Institutul Francez din Paris, în parteneriat cu Cinemateca Franceză şi implementat în România de Societatea Culturală NexT (pentru nivelul gimnazial şi liceal). CinEd este un program co-finanţat de programul Europa Creativă/Media al Uniunii Europene. Activităţile educaţionale pe care le propune programul CinEd ajută la dezvoltarea abilităţilor elevilor de a analiza, înţelege şi interpreta un mesaj audio-vizual, contribuind la formarea unui public activ, precum şi la apropierea de cinematografie, ca artă şi industrie.



Bibliotecara,Ciobotea Elena Maria


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu