miercuri, 1 noiembrie 2017

Pietrari: Biblioteca Publică Pietrari, Locul I la concursul de promovare a iZiLIT

Biblioteca Județeană  ”George Barițiu” Brașov, în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România-ANBPR și Uniunea Editorilor din România-UER, a  invitat bibliotecile publice din țară să participe, în perioada 25 septembrie-25 octombrie 2017, la concursul de promovare a aplicației iZiLIT – Întâlnire Zilnică cu Literatura. Concursul iZiLIT, la care a participat și Biblioteca Publică Pietrari, a avut drept scop informarea cât mai multor utilizatori despre acest nou serviciu de recomandare de lectură, furnizat gratuit prin intermediul telefonului mobil și a constat în organizarea de acțiuni/activități de informare și promovare a aplicației, în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 – 25 ani, din localitățile participante, timp de o lună de zile.



În urma centralizării rezultatelor, Biblioteca Publică  Pietrari s-a situat pe Locul I, fiind urmată de Biblioteca Județeană Satu Mare și Biblioteca Publică Mândra, jud. Brașov, urmând a participa în data de 13 noiembrie 2017 la ceremonia de decernare a premiilor de la Brașov, în cadrul evenimentului de închidere a proiectului iZiLIT – Întâlnire Zilnică cu Literatura.



Aplicația iZiLIT este o aplicație gratuită, pentru telefoane mobile, dezvoltată în cadrul proiectului cu același nume, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, proiect care propune o formă inovatoare de promovare și de comunicare a literaturii române contemporane, în rândul tinerilor. Prin intermediul acestei aplicații, bibliotecile publice au posibilitatea să se implice în mod activ în promovarea culturii scrise, în general, și a literaturii române contemporane, în particular, să faciliteze dialogul tinerilor cu scriitorii români, dar mai ales, să ofere un serviciu de bibliotecă modern, de recomandare de lectură.

Bibliotecar,
Crina Popescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu