joi, 21 decembrie 2017

Hour Of Code la Păușești Măglași

   Duminică, 10 decembrie2017,  la Biblioteca Publică "Antim Petrescu"Păușești Măglași s-a desfășurat activitatea "Hour of Code".În cadrul acestei activități ,10 elevi ai Scolii Gimnaziale "Achim Popescu"Păușești Măglași  au făcut primii pași în programarea de bază. Coordonați de Dimitrie Goran, ambasador al clubului de coding"The Byte Coders"Păușești Măglași, timp de o ora, cei 10 elevi  au utilizat  tutoriale interactive de pe platforma ro.code.org și au înțeles că oricine poate învăța bazele programării .
  Ora de programare a pornit de la ideea că fiecare elev ar trebui să aibă posibilitatea de a învăța tehnologia computerelor care-i va ajuta să-și dezvolte abilitățile de rezolvare a problemelor, să-și dezvolte logica și creativitatea,să aibă o fundație pentru succes în orice carieră .

"Hour of code" este o inițiativă internațională a Computer Science  Education  WeeK al cărui scop este acela  de a demistifica limbajul specific și de a arăta că oricine poate învăța bazele acestuia. "Hour of code" are loc în fiecare an în timpul Săptămânii Educației în Tehnologia Computerelor.În acest an, "Hour of code" s-a desfășurat în perioada 4-10 decembrie. Săptămâna Educației în Tehnologia Computerelor este ținută în fiecare an  în amintirea zilei de naștere a unui important pionier din domeniul tehnologiei, Contraamiralul Grace Murray Hopper(decembrie 9, 1906).





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu