File

joi, 14 ianuarie 2016

Eminescu - mister și poezie

” Dumnezeul geniului m-a sorbit din popor cum soarele soarbe un nour de aur din marea de amar".
                                                                                         Mihai Eminescu.

Vineri , 15 ianuarie 2016, este o zi cu dublă semnificaţie, pentru că se împlinesc 166 de ani de la naşterea celui supranumit „luceafărul” poeziei româneşti, Mihai Eminescu, dar este şi sărbătorirea Zilei Culturii Naţionale.   La Biblioteca Publică Locală Pietrari momentul închinat poetului nepereche al neamului romanesc va fi marcat prin prezentarea bio-bibliografică a marelui poet, prin desfășurarea concursului de cultură generală intitulat ”În căutarea lui Eminescu” în cadrul întalnirii săptămanale a Cercului de lectură al bibliotecii, dar și prin expoziția de carte dedicată marelui poet.
     Concursul va avea două secțiuni: prima, rezolvarea unui chestionar care va cuprinde cincisprezece întrebări referitoare la viața și opera marelui poet și o a doua probă care va consta în recitarea unei poezii scrisă de Mihai Eminescu, probă la care participanții trebuie să dovedească talent oratoric, spiritualitate și prezență scenică.
     Scopul acestui concurs este acela de a îmbogăți noțiunile de cultură generală ale elevilor cu informații referitoare la viața și opera lui Mihai Eminescu. De asemenea se dorește ca elevii participanți să se cunoască mai bine, să comunice și să își descopere calitățile. Dintre poeziile recitate  amintim: Dorința, Scrisoarea III, Luceafărul, Sara pe deal, Crăiasa din povești, Călin (file din poveste), Când amintirile,  Fiind băiat păduri cutreieram, Somnoroase păsărele, Mai am un singur dor etc.
 

      Toți participanții vor fi recompensați pentru strădania și implicarea de care vor da dovadă, ei primind cărți de poezie și proză  din literatura romană, oferite de Fundația Mereu Aproape, cărora le mulțumim.
      De asemenea, cu sprijinul voluntarilor bibliotecii, vor fi distribuiți în comunitate 100 de ”Fluturași de poezie” din lirica eminesciană.

Bibliotecar,
Crina Popescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu