File

luni, 29 ianuarie 2018

Galicea- Raport activitate 2017


Biblioteca Publică Galicea
Comuna Galicea
Judeţul Vâlcea
Nr.02/16.01.2018

         Raport activitate pe anul 2017
Biblioteca publică, în conformitate cu legea bibliotecilor, nr.334 din 31 mai 2002, republicată, este biblioteca de tip enciclopedic pusă în slujba unei comunităţi locale care asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente şi dezvoltării personalităţii utilizatorilor, fără deosebire de statut social sau economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religie ori naţionalitate.
Misiunea ,,Bibliotecii Publice Galicea” este de a servi interesele de informare, studiu, educaţie, lectură şi recreere ale utilizatorilor din Comuna Galicea, oferind acces liber, gratuit şi nediscriminatoriu la informaţie şi cunoaştere prin bazele de date şi colecţiile proprii. Prin întreaga sa activitate, biblioteca îşi propune satisfacerea într-o măsură cât mai mare a nevoilor pe care utilizatorii le au faţă de un serviciu public din domeniul culturii.
Lectura, studiul cu cartea, reprezintă o modalitate complexă de învătare, de muncă și tehnică intelectuală independentă, care contribuie într-o mare măsură la îmbogăţirea și aprofundarea cunoștințelor, la formarea și dezvoltarea capacităților intelectuale, la formarea teoretică a acțiunilor aplicative și totodată de cercetare, proiectare în toate domeniile de specialitate.
Biblioteca Public Galicea a avut în anul 2017 următoarele obiective prioritare:
· Consolidarea rolului bibliotecii ca rol cultural în rândul comunităţii deservite;
· Organizarea şi funcţionarea bibliotecii ca centru cultural, informaţional şi educaţional;
· Cunoaşterea şi satisfacerea nevoilor utilizatorilor reali şi potenţiali ai bibliotecii;
· Adecvarea serviciilor bibliotecii la cerinţele utilizatorilor;
· Asigurarea progresului în procesul de modernizare a serviciilor oferite prin dezvoltarea competenţelor profesionale ale personalului;
· Extinderea parteneriatelor din comunitatea locală, unităţi şcolare, ONG-uri, instituţii culturale;
· Promovarea şi implementarea unor proiecte inovative .
                       
Dezvoltarea şi prelucrarea colecţiilor
În anul 2017 au fost achiziţionate şi prelucrate 926 unități de carte, în valoare de          12.388,75 lei.  Repartizarea pe tipuri de documente este următoarea: 832 u.e. cărţi, 67 u.e. publicaţii seriale, 27 u.e. documente electronice. Comparativ cu anul 2016, se înregistrează o creşter de 390 documente. Documentele intrate în gestiune au fost primite ca donații de la Rezerva Națională a B.N.R.în număr de 750 documente, în valoare de 11.169,85 lei și diferența de 176 documente, în valoare de 1.218,90 lei, din donații primite de la B.J.A.I. și persoane fizice.
Documentele pot fi puse la dispozitia utilizatorilor numai dupa prelucrarea lor biblioteconomică și după transferarea lor în gestiunea bibliotecii.
             În vederea asigurării accesului utilizatorilor la informațiile conținute în documente, biblioteca are obligația ca, în continuarea operațiunilor de evidență, să realizeze și activități specific de prelucrare curentă a documentelor intrate și ieșite sau aflate în colecții, prin efectuarea operațiunilor specifice  de catalogare, clasificare și indexare în regim tradițional și automatizat prin soft-ul de biblioteca TinREAD.
            Toate cele 926 documente intrate în gestiune în cursul anului 2017 au fost verificate, stampilate, prelucrate în ISBD și înregistrate în regim tradițional în evidență globală (RMF) și cea individuală (registru de inventar) și apoi distribuite pe cele 10 clase de evidență, pe rafturi.
S-a întocmit ,, Raportul statistic de utilizare a bibliotecii,CULT1”, care se transmite anual la Centrul de Statistică, Rm. Valcea.

            Evidența utilizatorilor înscriși:

            În cursul anului s- au înscris 64 utilizatori noi, având activi 210 utilizatori care sunt repartizați după statutul occupational astfel: 26 profesii intelectuale, 7 tehnicieni, 3 funcționari, 46 muncitori, 37 elevi, 6 studenți, 25 pensionari, 33 casnice, 2 șomeri și 25 alte categorii.
            Repartizarea după vârstă: 16 sub 14 ani, 25 peste 14 ani, 6 între 14-25 ani, 89 între 25-40 ani, 56 între 41-60 ani, 18 peste 61 ani.
            Repartizarea după naționalitate: 210 români.
            Repartizarea după sex: 58 bărbați și 152 femei.
            În cursul anului biblioteca a fost vizitată de  6119  persoane dintre care 2477 vizite directe la bibliotecă, 285 număr solicitări telefonice, 457 număr vizite virtuale, 920 număr vizite la servicii organizate în exterior și 1980 număr participanți la programe și evenimente culturale.
            In afara de îndrumarea și orientarea utilizatorilor, oferirea spre consultare sau împrumut la domiciliu a documentelor, biblioteca oferă și alte servicii inclusiv accesul gratuit la internet.
În anul 2017 au continuat parteneriatele încheiate cu Biblioteca Județeană Antim Ivireanul, Școala Gimnazială Galicea, Şcoala Primară Galicea, Școala Catehetică de Duminică din Parohia Galicea, Parohia Sf. Parascheva din Rm. Vâlcea, programul European de educație cinematografică pentru tineri ,,CinEd- European Cinema Education For Youth și programele de Educație financiară și e- commerce.
La trainingurile efectuate pe tema educației financiare s- au înscris 18 cursanți la programele BaniIQ și 18 cursanți la programele Banii pe Net.
Deasemenea am încheiat noi parteneriate cu Organizația Salvați Copiii și Grădinița Galicea-Grupa Mare Fluturașii, care au adus noi proiecte în dezvoltarea culturală a copiilor și tinerilor din comună. 
           
Agenda Culturală şi activităţile educative pe anul 2017
În luna ianuarie s-a întocmit ,,Agenda Culturală pe anul 2017” care cuprinde toate activităţile culturale ce s-au derulat pe parcursul anului, cu menţiunea că două activităţi s- au derulat în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale din Vâlcea, sub îndrumarea domnului director Alin Pavelescu. Aceste două activităţi sunt:Dragobetele- Sărbătoarea dragostei la români, în data de 24.02.2017 organizată la cele două Cămine Culturale Galicea și Cremenari și ,, Ziua Comunei Galicea”, în data de 28.05.2017.
Celelalte activităţi au fost derulate în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Galicea și Școala Catehetică de Duminică a Parohiei Galicea, având la bază ,,Contractele de parteneriat educaţional” încheiate  în luna ianuarie cu valabilitate pe un an calendaristic, prin care instituțiile partenere se angajează să participe cu elevii cel puţin o dată pe lună la activităţile derulate la bibliotecă.
Am continuat promovarea imaginii Bibliotecii Comunale Galicea prin postarea pe pagina de facebook a activităţilor implementate la bibliotecă sau în parteneriat cu biblioteca, toate acestea adunând un număr de aproximativ 10000 de like- uri. Menționăm că toate aceste activităţi au fost publicate și pe blogul ,,Biblioteci Vâlcene”, ulterior transmise pe pagina web www.google.com.
În continuare am să menționez toate activitățile și proiectele derulate în 2017:

Concursul judeţean ,, Vâlcea- colţ de rai”, ediţia a V- a.

În 13 ianuarie 2017 a avut loc la Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea, festivitatea de premiere a Concursului „Vâlcea- colţ de rai”, ediţia a V- a (2016). 
La eveniment au participat: 
Cercul de la Râmnic/ România- Grădina Maicii Domnului, Societatea Culturală "Anton Pann", Asociaţia Naţională Cultul Eroilor - Filiala Vâlcea, Cenaclul Petale, pr. Nicolae State-Burluşi, oameni de cultură, edituri, sponsori, bibliotecari, reprezentanţi ai administraţiei publice locale din mai multe comune din judeţ.
La ediţia din acest an s- au înscris mai multe sute de elevi din ciclul primar şi gimnazial, din 19 localităţi ale judeţului, printre care şi Galicea.
Concursul s- a desfăşurat pe teritoriul judeţului Vâlcea, în bibliotecile publice locale şi în Biblioteca Judeţeană Antim Ivireanul.
Biblioteca Publică Galicea a participat cu 10 elevi dintre care 4 au primit premii la două secţiuni din concurs şi anume:
  • Bîrsoianu  Ioana Alisa, premiul al III- lea, la secţiunea Eseu, acordat de Asociaţia Naţională Cultul Eroilor, filiala Vâlcea;
  • Năfliu Magdalena Ştefania, menţiune la secţiunea Poezie, acordată de B.J.A.I.
  • Tiţu Maria Teodora, menţiune la secţiunea Poezie, acordată de B.J.A.I.
  • Ursei Elena Luiza, menţiune la secţiunea Poezie, acordată de B.J.A.I.


                                        https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgzIbBVdrqo0h3hxP9MeAdrNcgsSP7_6BkAXGGbXok8OxG3mNFEhKutBjkt-jej_Gj-QyH6a0e5bfZpkkTNqg16Y3tzlPZ7Hb305B9Q4Tfqur8gF_DiTf7wnNYlfkSR1mIgxVE2G8k1eGE/s320/WIN_20170113_11_35_23_Pro.jpg

,, Eminescu, cultură şi valoare” -15 ianuarie 2017
Pe 12 ianuarie 2017, Biblioteca Comunală Galicea a organizat în parteneriat cu ,, Şcoala Primară Galicea”, celebrarea  a celor două evenimente importante din data de 15 ianuarie şi anume, 167 de ani de la naşterea  ,, Luceafărului”  poeziei româneşti, Mihai Eminescu  şi  ,,Ziua Culturii Naţionale”.
Programul a cuprins: prezentarea biografiei poetului;  film documentar despre viaţa şi opera poetului;  moment de recitat poezii; versurile poetului interpretate pe muzică;  miniexpoziţie carte; noţiuni despre ziua culturii naţionale.
La eveniment a participat clasa a III- a, învăţătoare Ceauşescu Stela.


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhuf7bLs9EoMLkUmOmhB1qjMv9uVoldjNeA0DbtdHOptAbtpUdkiVBEwBqzCTsxP4nEUwnEJHim6MJQzcmO5hs4-2_YKNanWsPwBXG5J2rbO0EwGpdf5a39UFoNnJqDj96M6DvptfEPUig/s320/20170112_094146%255B1%255D.jpg





https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjzVGcysTd5mJ_n8-sJ3S4FeMrmdgNfcQyMLaSJZ-eOGHkbQYHDe7L_AI5-FAuvMHvW4eKf-I04sOnPzpR0xCU2AKYFwloRBWuclAF8JWS8ryEYcSHbCVaEvBrLK8fEbdT-_lvjLzFRSag/s320/20170112_084036%255B1%255D.jpg

,, Unirea Principatelor Române, 24 ianuarie 1859
Am serbat ziua Unirii la Biblioteca Comunală şi Căminul Cultural Galicea, împreună cu profesorii, învăţătorii, educatorii, tinerii şi copiii din localitate.
Cântecele, poeziile şi sceneta prezentată au adus în atenţie istoria zilei de 24 ianuarie.
Pentru noi galicenii, istoria consemnează faptul că domnitorul, colonel Alexandru Ioan Cuza, după investire şi- a programat prima vizită la Salina Ocnele Mari.
Stenogramele  arată că domnitorul avea să treacă prin Piteşti, să facă oprire la Curtea de Argeş, apoi să treacă Oltul pe la Cremenari- Galicea, ca apoi să ajungă la Ocnele Mari.
Legenda spune că s- a oprit la Popasul ,, Valea Brătienilor", la izvorul ,, Sfânta Treime" din satul Bratia Vale- Galicea.Este o mândrie pentru noi galicenii, că domnitorul a trecut prin comuna noastră dragă şi că amenajarea izvorului unde Cuza a poposit, poate fi astăzi un loc de vizitare şi reculegere.

                                      https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgsCOCFLTDyC5dJ2OSI7-XRAqi8ilaeXXHJAxpqo1rsjZzehOqwugRqHrTfU4Qk9WJU8ETuVm9fWfd9a_kXxBHrLVIlEu5WoluHuMaDZC6hjOvn_cwpE6VI4O7Zz2GYCCoGcRhlp4DVbPc/s320/20170120_112902%255B1%255D.jpg

   https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi6-gPB859iox1AH-ZasG4WH7eOYaQg0hsBTYgQWLRkEwKdry8mOxOO3EPY6CD81lDFh0hFar3vuuzCkDxPD93lLDsHX8H8tPHGH-3Z02r68XCxxjaXiF8bxSjnixXfvbCg7kuLF5qxVD0/s320/20170120_112813%255B1%255D.jpg


            ,, Ziua Internaţională a Cititului Împreună",
din cadrul,, Campaniei Naţionale de Promovare a Lecturii", a fost sărbătorită la bibliotecă cu participarea elevilor din clasa a IV- a, de la Şcoala Primară Galicea, învăţător Stan Narcisa şi un grup de elevi din clasele I- VII.
A fost organizată o sesiune de lectură din ,, Colecţiile Cotidianul- Civilizaţii şi Educativa.
Scopul acestei activităţi a fost acela de a promova rolul educativ al lecturii în rândul tinerilor dar şi îmbogăţirea vocabularului prin acumularea de cunoştinţe noi.



      https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiG_xOZCzoUKCr6MzM54H7byc4exbOs1crhLnp8qG1PbgGYdHrzelB5BXxYTL4mENyxvZeowBBCsP0T0Hlt01hADQBgQQV8ugDyAG2iMLY-f-sALaE2V1nJQgnUzOPR9npLcFBWidiKO-k/s320/20170216_111333%255B1%255D.jpg


 ,,Ziua cititului cu voce tare"

,, Ziua cititului cu voce tare", a fost sărbătorită printr- un concurs organizat cu participarea elevilor din clasele I- VIII, de la Şcolile Primară şi Gimnazială Galicea.
Am organizat acest concurs pe 1 Martie fiind o zi cu dublă semnificaţie, anume ziua de naştere a scriitorului Ion Creangă şi ,, Ziua cititului cu voce tare''.
Concursul s- a organizat pe două grupe:
- grupa I, formată din 16 elevi ai claselor primare I- IV, care au citit poveştile Inul şi cămeşa, Moş Ion Roată şi Unirea, Păcală, Prostia omenească, autor Ion Creangă;
- grupa a II- a, formată din 6 elevi ai claselor V- VIII, care au citit despre ,,Viaţa şi opera lui Ion Creangă.
Această activitate, atrage atenţia asupra importanţei cititului, transmite celor mici că au dreptul să citească, să scrie şi să- şi spună poveştile.
Mulţumim tuturor participanţilor, cadrelor didactice care le oferă tot sprijinul pentru a deveni oameni citiţi, d- nei educatoare,  Mihai Elena, care a făcut parte din juriu şi sponsorului, arhitect Popescu Costel, pentru genţile oferite ca premii.


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjurZ-fLkfoieL6l7Jj56B6oVxkt5msLeDo57hq6pTEspOP6I3W2KYWqMrd69kH0HsmuS3mNyTeQkWerc7pMEKt64DQUVmJTO6ow2ZmzAx2bLFiAcWFYiRYE2vwg3BrloR8yGq80DcoP3c/s320/20170301_131259%255B1%255D.jpg

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhB5i1dlKQPJluTpfj2aCqTlxQc87VQBT1nInF1YfvJBc1IwmFFiwk73P0NQzUWLbQCdNcYfSOy41y24Jsn-EnqPkF2qUVPX_8WEAuHpW7DZtaXFMWHQj7SAzpo7Z_HAhTGnXPe3ZUnZBY/s320/20170301_143138%255B1%255D.jpg


,,Dragobetele, 24 februarie 2017”, sărbătorit  în comuna Galicea cu sprijinul
C.J.P.P.T.Vâlcea prin susținerea a două activități culturale la cele două Cămine Culturale din comună.
Data de 3 martie, este marcată, în întreaga lume, ca ,, Ziua Mondială a Scriitorilor ” şi celebrează rolul pe care îl are literatura în dezvoltarea societăţii umane, în oricare colţ al globului, prin libertatea cuvântului.
Ideea de a sărbători la începutul lunii martie Ziua Internaţională a Scriitorului, a fost pusă în aplicare la cel de-al 48-lea Congres internaţional PEN Club, care s-a desfăşurat în perioada 12-18 ianuarie 1986.




            ,, Ziua internațională a cărților pentru copii”- luni 3 aprilie 2017

,, Ziua internațională a cărților pentru copii” a fost sărbătorită la bibliotecă cu participarea elevilor de clasa a III- a, învățătoare Ceaușeșcu Stela. Copiii participanți au fost așteptați cu câte o fișă de lucru, însoțită de către o carte. Pe fiecare fișă a fost menționată denumirea activității de astăzi și anume ,, Ziua internațională a cărților pentru copii”, cu tema propusă , îndemnul  ,,Să creștem alături de cărți”.
    Am citit aforisme despre importanța cărților,despre importanța cititului, scrise de mari scriitori români și străini.
   Copiii au descoperit elementele de identificare ale cărților repartizate și anume: titlu, autor, editură, anul apariției, locul apariției, care au fost notate pe fișă și au consemnat beneficiile cititului, descoperirea lecturii ca pe o mare plăcere, descoperirea universului unic al fiecărei cărți, identificarea cititorului cu un personaj.
Prin aceste activități încurajăm citirea cărților de calitate pentru copii, descoperirea gândurilor, sentimentelor și a unui mod special de a vedea lucrurile.
,,Cărțile sunt averea de preț a lumii și moștenirea de drept a generațiilor și a națiilor”.- Henry David Thoreau
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjjU6tGVBu4f5iUSfBbX4fnBjMyTU7x2D9oNn_NraM2-ulmj3rIdEoKzcT1q7sch_Ih94-PelTUX7BG10QxTS0dWDBISgG12td6fPgilHQyNcmg3SpteijbhofrFzdHU24Idum8JdLgVYU/s320/20170403_112556%255B1%255D.jpg                 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0RyjLBGnMQLbCDO3PJ6cAu9XZrZVu511MQRz-TukeaYDmBDkqnYkf0UyVDsCLhDCYBcmr0ippfSv-r_L4Ngn6LlShyELG_nRjrOS_PiMmaR8oR5Yus9fPjcACMRm9u4qdXJyZpsTEkLc/s320/20170403_112533%255B1%255D.jpg
            ,, Ziua Mondială a Sănătății” - 7 Aprilie 2017, sărbătorită prin participarea unui grup de elevi ai Școlii Primare Galicea.
    În program:
 Depresia ,, Să vorbim!”;  Scenete despre sănătate: ,,Ce e bine să mâncăm”; ,, De microbi să ne- apărăm”; ,,Despre droguri învățăm”;
 Vizionare film: ,, Acordarea primului ajutor în caz de urgență”;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhK93RqZJ_iG8NXA7ZM19Nc24XI7e8m_Is0gAZU4b0lmkGZ4b6g72dLcm14h6Tx0y0pZZ0FQbzxThxnU4S7bSzV9kSBnYxw9Pm_7cL5j4Eh3AugZkyyd3f232PuPobCHCdkjscUkp39oY0/s320/20170407_101250%255B1%255D.jpg

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj6a7F-tWuzZOyJcQRdlzpGH7A9QRAmdS3zhXi2utC290ktwi7VQ9fPmcxETlVQ4gIwNPPIeZ4j2MnA9WyRsbCF0rJJ3jlRk-J_tb0Nm96lW8S-We1v5ac9mhw4u3I8ARKmNWwbfeV6cxA/s320/20170407_094602%255B1%255D.jpg

 În săptămâna 9-14 aprilie la Biblioteca Publică Galicea avem în program următoarele activități  legate de marea sărbătoare a ,, Învierii Domnului”:
- Poezii și cântări religioase de Sf. Paști;
- Tradiții și obiceiuri de Sf. Paști;
- Încondeierea ouălor de Sf. Paști.
 Biblioteca Galicea în parteneriat cu Școala Catehetică de Duminică din Parohia Galicea,  a desfășurat un program religios- poetic,  ce a avut ca obiectiv marele eveniment al  Învierii Mântuitorului - ,, A înviat Domnul Hristos”.
Utilizatorii de carte ai Bibliotecii Galicea împreună cu ,, Școala catehetică de duminică” și Corul ,, Vocea Topologului- Galicea”, au susținut trei concerte după cum urmează:
1.       Luni ( a II- a zi a Sf. Paști) la Căminul Cultural Galicea, ora 1730.
2.       Marți ( a III- a zi a Sf. Paști) la Biserica Cuvioasa Parascheva din Rm. Vâlcea, ora 1130.
3.       Vineri ( Izvorul Tămăduirii) la Căminul Cultural Cremenari, ora 1730.
Luni 17 Aprilie a avut loc primul concert susținut de ,, Corul Vocea Topologului”, din cadrul evenimentului ,, A înviat Domnul Iisus Hristos”, desfășurat la Căminul Cultural Galicea, în parteneriat cu Biblioteca Galicea, Parohia Galicea și Primăria Galicea.
Ne- am bucurat de prezența copiilor- utilizatori de carte, de părinți, bunici, consilieri locali și de administrația publică locală care a dăruit cadouri copiilor participanți.
Marți 18 Aprilie a avut loc la Parohia Sf. Parascheva , din orașul Rm. Vâlcea, un concert de pricesne și poezie religioasă, din cadrul proiectului ,, Lăsați copiii să vină la mine”, cu participarea aceluiași cor.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjYebuUWpaob0yCKlR0CCvtikT0rPBR7i0vQKkaLqzRV2wkeVBtTMWvqV5RpMW6PmUR6i1Oe1hDMCL0L3TM_ZM0-_LwkakunOxXSqiXANlTfFTPiTWBmoCu5XWbtvyB-mk-pr-kib6zD9I/s320/20170417_175215%255B1%255D.jpg
,, Pridvorul Tinereții Crețeni 2017”
Comuna Galicea a fost reprezentată la Festivalul - concurs al tinerilor interpreți de folclor ,, Pridvorul Tinereții”- Crețeni 2017, de 5 soliste din Ansamblul Vocea Topologului- Galicea 2005, coordonator pr.prof. Tițu Ion.
Tinerii participanți, din 12 comune din județ au fost grupați pe două categorii de vârstă: 10-15 ani, respectiv 16-25 ani.
Tinerii galiceni au avut un succes remarcabil:
- Premiul I, la categoria 16-25 ani, Petrică Maria Diana, elevă la Liceul Alexandru Lahovari”, care a interpretat doina ,, Mamă numa- o fată ai” și cântecul popular ,, Asta- i sârbă de demult”;
-2 Premii al II- lea, la categoria 10-15 ani,  eleva Ursei Elena Luiza care a interpretat doina ,, Firule, măi fir de iarbă”, cântecul popular ,, M- a făcut mama așa”  și eleva Costescu Paula Antonela, care a interpretat doina ,, Măicuță mă măritai” și cântecul popular ,, Constantine, Constantine”.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiw0LkKfGQ3zugRA-25isaeiMMijRAHuF6dLky-WiBK8LvtKZUGRSeB7YaDLravI5CtU4uYYvBQAbAkTN0EfQ7DwskhDnwq8_Sn0LrooGImYZrYYpq-HipK6kS5vgJMQUmGfSaks1inBJw/s320/20170521_152333%255B1%255D.jpg
,, Simpozionul Teodosie Rudeanu”, ediția a XV- a
Ziua  de 27 mai, a fost zi de sărbătoare a comunei Galicea, numită simbolic Festivalul Cultural ,, Teodosie Rudeanu” , zi care poartă cu sine o inițiativă luată în urmă cu 15 ani, având ca scop promovarea marelui om politic, logofăt, cronicar și ctitor de lăcașuri sfinte.
După slujba de pomenire oficializată de un sobor de preoți, la biserica cu hramul ,, Sf. Apostoli Petru și Pavel”- Valea Râului, unde este înmormântat Teodosie Rudeanu și soția sa Stanca Rudeanu,  invitații au mers la Căminul Cultural Galicea.
            Prin manifestările desfășurate s- a încercat promovarea, conservarea și valorificarea culturii, tradiției și creației în comunitate. Ne- am bucurat de vizita a mari personalități culturale din județ: istorici, cadre didactice, preoți, prozatori, romancieri, studenți, bibliotecari, reprezentanți ai administrației publice locale, care au prezentat documente, studii, eseuri legate de personalitatea lui Teodosie Rudeanu și a istoriei comunei.
            În cadrul simpozionului a avut loc lansarea a cinci cărți:
Confesiuni Vals Sentimental, autorul Obogeanu Gheorghe- Dan, fiu al comunei Galicea, sat Valea Râului;
Arhimandrit Veniamin Micle, autor Eugen Petrescu;
Istoria satelor Aldești și Blidari, colonel în rezervă Ion Aldescu;
Arhiepiscop Gherasim Cristea, autor Eugen Petrescu;
Blesteme, autor George Achim.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhhN6w19yzc9ZuxFMy0uvJw-aNVBCP9qPaH0Ux2LuB8o1fUpH2zddg4fdvBEmNoxst2ON4lTcmGuz5EiUbbDe1kJ2W_vXbWM-JQSNFu7M3cM8TVeYncu6XuKw-jOKbmbJvZpO774PJUEww/s320/20170527_125726%255B1%255D.jpg


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJh3mTtY1XD3cOT9n64CpU5AI21mauyLl_H71G9LhOFDqQWlTSQ5pM0IR6_sZhXHPv0bNzL6BL42ufmnvWL_jHAVkYoC-o8Vt28q93jd_CqaUtu9jlamOiuQ7QKkL2O84OhPsj2YdkFeg/s320/20170527_130423%255B1%255D.jpg

,, Ziua Internațională a Copilului”- 1 iunie, a fost sărbătorită la bibliotecă cu participarea clasei a II - a , învățător Tudorescu Ioana.
Tema dezbătută a făcut referire la drepturile copilului și anume: dreptul la nume și naționalitate, dreptul la familie, dreptul la îngrijire medicală, dreptul la educație, dreptul la exprimare, dreptul la intimitate, dreptul la adopție, dreptul la libertatea conștinței și a religiei.
Copiii participanți au vizionat filmul ,, Veronica”, regia Elisabeta Bostan.


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjg4de8d46KoAOXRISSAwzfsaTD79NEOfZNd7TQx1OKcRGY0S_e1g4-HXtyth2Oce_17CV-atAX_Mt6osl-eII_tXMtRe5qa736OD5dH6jM4qxVVJrYa0avF10qNpyxh3zccQl9aaFPq-g/s320/20170531_093500%255B1%255D.jpg

  ,,Vino la poveşti despre ia românească”, prima ediție a sărbătorii iei naționale, care a avut loc vineri 23 iunie.
Am descoperit povestea iei tradiţionale româneşti şi semnificaţiile motivelor   decorative cusute acum peste o sută de ani.
Seminar:
1.  Istoria sărbătorii ,, Ziua Universală a iei românești”.
2.   Prezentarea costumului popular românesc ( bărbătesc și femeiesc), bibliografie: Doagă, Aurelia / Cusături românești.
3.   Tradiția populară și obiceiul românesc.
4.   Sărbătoarea religioasă ,, Nașterea Sf. Ioan Botezătorul” -24 iunie.
5.   Sărbătoarea sânzienelor sau drăgaica ( ce sunt sânzienele, dar drăgaica).
6.    Program artistic.
 7.  Defilare în costum popular românesc, de la Biblioteca Publică Galicea la Primăria Galicea.
             
                                     https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiyUeHf4jiQEcDlOKmKtYFnv9YxFmdKnfmWZ8-aUqOAzUe8sri5SJLnOrQOoum1BKmoZJNnyJ9y83xS6dmXRDMfLDbXkMhMCGTDAUo2B4EwmtaIKEoBs6tg4VKrpLl03P9bzjFOp1Y2OPo/s320/IMG_3712.JPG
                                                                                                   https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgh5nX8CjM3fHzzDJK5hEMat8vnumzQBAou-dck0I_sO4q2Ks4sdl0IB7fmx3wjpyX8ahaBeDuicKnttE6V4aRZuIYKn62FNSN1tMpjFsowiuyus53BTWVjObdzhaPYHVvd7BGRY2zdV_E/s320/20170623_124511%255B1%255D.jpg

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3_mJvcFGq74AzUSN0wcRYBrpb7DeRGsWtB9cRSQrjsao3qpmxWaNQGhmA89Hcerc9TqAwTQg9fw1WLoslpMHbOBQKAc3tEXq3oCu8o-1yJ6XRziFe4ItWLTBGy1YFulHvFuUm3Bxe3gk/s320/20170623_124534%255B2%255D.jpg

Concursul ,, Vâlcea- colț de rai”, etapa locală și-a desemnat câștigătorii la cele patru secțiuni la care s- au înscris în concurs și anume: proză scurtă, poezie, desen, creații video.
Juriul a fost alcătuit din prof. limba română- Mănoiu Simona, prof.desen- Roșu Nicoleta și bibliotecar Tițu Maria.
Cei 10 elevi care s- au înscris în concurs au fost premiați în cadrul serbării de sfârșit de an, au primit diplome și premii constând în cărți.
Premiul I- Secțiunea , Creații Video
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj2mjmb0nr9ne2oo91L2Al3ng8IneARD3JWJdG_HSkHaUUWa7gxO1-AHCV6TkxwRgzG_OwNyZzioRieW7F3zgEHtWpf-dj1quYAWod7GjNWNiwKop9Nw2-7eK4VOOJv7PVqokGMhfKPxdY/s320/Monumente+istorice+-Galicea-.mp4                                     
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhBy2USW9K7vMl4Or6XsnxPczI-mLeICjz_N4SN1VwWt2kO7mRkjx-WFIKWbTcWnacqWOKaQ2fBPQxJDomj5MmuYm4X-pC5rK7ZLt-6zk5EbvPAylAFVypwXkS_TrvwSqKIpD8G0s-B8UE/s320/manastirea+dintr-+un+lemn%252C+cod+BPN2003.mp4

Creațiile video se găsesc și la linkurile:
Biblioteca Publică Galicea, în parteneriat cu B.J.A.I și Societatea Culturală NexT din București, a implementat proiectul ,, CinEd- Educație cinematografică în biblioteci, pentru tinerii vâlceni”, derulând pe parcursul anului 2017 mai multe proiecții de film. Anexez la finele raportului ,, Diploma” , primită din partea organizatorilor.
Tinerii galiceni sunt încurajați să descopere și să aprecieze cinematografia europeană, să își dezvolte cunoștințele despre cinema, să susțină diversitatea culturală.
S- a vizionat filmul ,, Uma pedra no bolso- Un sâmbure de îndoială”, de Joaquim Pinto ( 1987), Portugalia.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7kVr7AApXRac-AtFhS9nmkjkYpw8iRMaSvPXreizOMnBFZZf1BItzmDAk2opLdItZkUMjXHLtPrxHf7VKE5AIKDTz9GJe5ZSvnPQ6uFKzv9rMcQ2KtOPqBX4uKWoW4Pi4RykWHwNNbbc/s320/20170714_130701%255B1%255D.jpg

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjayzAQIS4qk97unjspV9Kq_OnhATlUiB5cP4rlC4FHGWm78i5w4fmObQ7qC425lj1URmwwgz8CvwJ-RS4uTjYS2RiYTOKjgO3R1qDJ4SHFgblkbHhUuj5ijhoWnzfG4_Y6CCEqYVV_oF8/s320/20170714_110909%255B1%255D.jpg

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEitgZRtfxt_5RA2R9QMJuzmQ5WeyCC-4Ud_Wxyuc-r41fH0Fn95sSUyoVPqf6KI5Ipli7rWuiPnifPvjEArUL_FLXek1fycuqK6SM4WPGOMfnkvOK_GzzISIJJlq1185LQl3j5t6Q0KJ-g/s320/20170714_120140%255B1%255D.jpg



,,Vacanța la bibliotecă”
  1 August- 11 August
Proiectul ,, Viața și activitatea Fecioarei Maria”:
a)      Nașterea fecioarei din părinții Ioachim și Ana;
b)      Activitatea și rolul divin al Maicii Domnului Iisus;
c)      Adormirea Maicii Domnului, sărbătoare religioasă națională.
      16 August- 31 August
Proiectul ,, Carte frumoasă, cinste cui te- a scris”:
a)      Prezentarea bibliotecii și a cărților;
b)      Cum se alege o carte și cum se citește;
c)      Recenzia a 3 cărți de referință din bibliotecă.

1Septembrie-  8 Septembrie
 Proiectul ,, Micii poeți și prozatori galiceni”:
a)      Ce este poezia? Ce este proza?
b)      Micii poeți galiceni (poezii);
c)      Micii prozatori galiceni ( proză scurtă).
Vacanța la bibliotecă a debutat cu prima temă- ,, Nașterea fecioarei din părinții Ioachim și Ana”.
Au fost prezentate referate și s- a citit rugăciunea către Maica Domnului, pentru cei care nu pot învăța.
Au urmat alte activități: teme de vacanță, dans și karaoke.
                               https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgjMEG9yBrDOp71QWif4D17uvIwAdyM35w5j4CGI3NUHr2VKBq4G4NGpnAd0FfU6PC1gjSr7kU6UsSyO3wAENVsNNt4DAHT6DJbcPiJzQ88-i_RIpeArDO6B_BVGA5YYEWjTSjxMMRuSbo/s320/20170802_145510%255B1%255D.jpg

Pe 7 august s- a desfășurat la bibliotecă proiectul cu tema ,, Activitatea și rolul divin al Maicii Domnului Iisus”.  S- au prezentat referate despre activitatea Maicii Domnului, s- au recitat poezii religioase și s- au difuzat la videoproiector povești cu temă religioasă.
Activitatea a continuat în cadrul ,, Cercului de lectură”, înființat în anul 2016, unde copiii participanți au  citit povești, de Frații Grimm.
  https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhWjyk9ibPeQW2IbIuRk1mxNhV0HK_0RsaGt70MUkbx0YJTL8yxIy62rlFHWlR2SN1NhGN6LPzAjwBiGAbiRPKSbrDqz0Sm2Oa1TG3Dm8BMoMv7g8pfvFV0UJuXlNNZkJS_EqMTXrMknAE/s320/20170807_141411%255B1%255D.jpg

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgnCbLFJLmRCyHIN5zsT5V_o-7N4Vebi2iAAaWInc0DmHNuk7HEIht_Pe_hcT11NHd1URATVZLsxXWTftABoBFZ7g4It_9mioLw7BWny43ogOpZmG4lB8YeRXE25NrvcTc_cq9oRmb2wCQ/s320/20170807_141522%255B1%255D.jpg
Proiectul ,, Carte frumoasă, cinste cui te-a scris”, a debutat cu prezentarea bibliotecii și a cărților, prezentarea modalității de a alege o carte și cum se citește o carte.
Am făcut recenzia a 6 povestiri din cartea Recreația Mare, de Mircea Sântimbreanu.
Pe 16 august au fost sărbătoriți Sfinții Martiri Brâncoveni prin citirea ,,Baladei lui Constantin Brâncoveanu.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgn4fP1Iuf4KVotnVBWiARAZAp2-z9VCpV7k9w517gYqTXJwpo4BbJuvioEelBqrlkEpe9N5uBKFw7d57MMBMqbzkuunaSJ4npE6UXl343gFZcY9IkKfNH0hMFraoqDLZWHm0ScE_Ba0SY/s320/20170816_141339%255B1%255D.jpg

Pe 25.08.2017 s-a concretizat în fapt proiectul ,, Micii poeți și prozatori galiceni”.Au avut loc următoarele activități:
1.    Expoziție de carte- Titluri noi la achiziția de carte pentru biblioteca Galicea;
2.    Prezentare referate: Ce este poezia? Ce este proza?, autor  Maria Tițu, bibliotecar;
3.    Micii poeți galiceni( compoziție proprie), s- au remarcat creațiile galicenilor: Stan Ioana Alexia, Ursei Luiza,  Botea Bianca, Comăneci Andrei.
4.    Micii prozatori ( compoziție proprie), s- au remarcat creațiile galicenilor: Petroșel Anda, Stan Ioana Alexia, Bârsoianu Ioana Alisa, Botea Georgiana.
Au participat un număr de  25  tineri, proiectul implementat fiind un real succes, de educație și cultură.
De asemenea am prezentat și trainingurile de educație financiară și e- commerce BaniIQ și Banii pe net- Etapa 2017/ 2018 și cursanții și- au susținut testele finale.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxFYwfwpXvP-zY24YK47nkGsCGgK4EI_2CuOopgjsoDfYCFc5J6CuxICbbnfQvF3E35gL-VPh1Cv961_fVSwVMZpEBSIHNCqS5loxpoIwpw3SQPxpk7c6oZ7XWBcYn3MuQHxJOwHCvbIA/s320/20170825_133055.jpg

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgbqCdvPvwM9LY5rbCuTiE88gHTqXKkI0ai0dxLIGy0wKuts5y7W9NrKrk2Pn1v4bR4jyJQBiDzvRXNxqB-kkLaSE3gSPnyByGshtE89NUugQ4FEaXb7l3v-XV5GgJPUzdPYj5paoV-28o/s320/20170825_130501.jpg

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg8dhdVQTCxrc1zvyf4lOLFOYO1gS05BDenMG0ZoorrwVGXyeV1_h8fYq6Ii_9W6IO4Cf3kI8GbS0-6wZ4h4k9zu7MCvPq7SPQgzfCE6czHMMvQfhdtRwOLxx8zew5qOhCAbACHSGWXUjA/s320/20170825_093116.jpg
Pe 31 august am sărbătorit ,, Ziua Limbii Române” prin participarea unui grup de utilizatori de carte ai bibliotecii. Am citit despre originile limbii române, am recitat poezii patriotice scrise de autori români, am cântat poezia ,, Limba noastră”, versuri de Alexei Mateevici, am citit cugetări despre limba română.
            De asemenea am citit viața prințesei Diana, Prințesă de Wales la împlinirea a 20 de ani de la moarte ( 31 august 1997) care a fost prima soție a lui Charles, Prinț de Wales, moștenitorul tronului Regatului Unit. Fiii lor, William, Prinț de Wales și Prințul Henry (Harry), sunt al doilea și al treilea în linia de succesiune la tronul britanic și a celor cincisprezece state supuse Angliei.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEibQmTRN0ZXE0uX90xqsB_7VAOZP-1TLejanmLkhMwMv2dRcyGib5c1AnKvEFxwSoh2JWSa_t-9fXv4azkiuA3gTxUzMOmzqtuSJpS3dxLQPT35ibkWtUkeXxh7dFOUyswTCkS1PfdLFhQ/s320/20170831_141822%255B1%255D.jpg
           

,,Ziua Mondială a Educației” - 5 octombrie 2017
5 octombrie ,, Ziua Mondială a Educației” sau ,, Ziua Mondială a Educatorilor”, celebrată pentru prima dată în 1994 este dedicată recunoașterii  importanței muncii dascălilor și este celebrată pe întreg mapamondul.
Am celebrat-o și noi prin participarea a două clase de la ,,Școala Primară Galicea” și anume clasa a III- a, profesor- învățător Daniela Tudorescu , respectiv clasa a IV-a, învățător Stela Ceaușescu.
Programul a cuprins următoarele activități:
-         - Referat despre ,, Dezvoltarea conceptului educativ al copilului”;
-        -  Citate despre educație;
-        -  Film educativ pentru copii;
-        -  Recenzie poezia ,, Învățătura- de Nicolae Tăutu”;
-         - ,, Ora de Net”, activitate educațională  despre experiența online a copiilor unde am discutat despre siguranța pe internet, nouă lucruri pe care nu trebuie să le faci niciodată pe internet, cum să asiguri siguranța copilului pe facebook, ce este și cum să previi hărțuirea cibernetică.( Bunele Maniere pentru copii în 365 de zile, autor Sheryl Eberly, Caroline Eberly. 
       
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh28HfiKad-BtVEk5njbhuWNhYBThbmhP3ahZZnBnoxhZATkzp19lvX47jWI-0CC_uCFj7Uz89VY-dONOq7-hOHkHkcPBNZD8iAJzkGcRdiiOvfCtE4IqBTNrin76ngSKFF1ixLR0EzNLw/s320/20171005_091910%255B1%255D.jpg
Pe 14 noiembrie a avut loc la bibliotecă prima activitate din cadrul parteneriatului educațional
,, Biblioteca- Prietena Copiilor”, încheiat între Școala Gimnazială Galicea și Biblioteca Publică Galicea, coordonator proiect, prof.înv.preșcolar, Neacșu Carmen și bibliotecar Tițu Maria.
            Proiectul s- a intitulat ,, Toamna Darnică”.
               ,,  Ora de Net”
Biblioteca Galicea s- a alăturat Organizației Salvați Copiii, în derularea programului ,, Ora de Net”, program european care promovează utilizarea creativă, utilă și sigură a internetului de către copii.
În calitate de partener educațional ne implicăm în dezvoltarea competențelor și abilităților copiilor de a folosi util și sigur internetul.
Astăzi am vorbit despre pericolul rețelelor de socializare, despre ce trebuie să faci când un necunoscut te abordează online, despre prietenii de la Ora de Net.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjaxJE2tkvyjSVfXtS4XFom0CGiau7zSuXJhyphenhyphenYLNRDppB3MSxPqVsIXkCzTYG87IdmlnwiyqoG_rihiiJRkA4c9EHU87oSAj_BIb2dEW33R5oqqt-THOoU9GnGLFbM4I4LM8znx0NSKvFU/s320/20171108_133637%255B1%255D.jpg
,,Ora de Net”- 28, 29,30 noiembrie 2017

În cadrul programul educațional ,, Ora de Net” am continuat desfășurarea a patru activități educaționale, în perioada 28-30 noiembrie 2017, în trei locații diferite și anume: Grădinița Galicea- Grupa Mare Fluturașii, Școala Gimnazială Galicea- clasa a V- a și Biblioteca Publică Galicea.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgr104E3wQA_eJILM00eLJrRqxO9TZAOsTGi7nQIHiO8Pawi6O4J6am5fj__n8NyVcEaq8EHFO5Fq0br0VWvFTt_t6LCHmGCXvj6YjKIO_5lERQlbOkXD_QY_kOERoT711SE8gYTodh55I/s320/20171128_093544%255B1%255D.jpg

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhOCuvX1tLJlkVtGiiKHQu1FM5fbxXPwaepn1246vsW90I-dZK79U6KZbiTLypiilq4tmVsh-IJCmpKnSZAJGU7JKs-4DTVAsy1pIu7M7EOMDp_WH19nWVnZRM3HxT6zpwE7IqHcR2-BHM/s320/20171128_102107.jpg

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiE5ZF6jmR1KqHtkg7OoGptzR4uvnhfhqMnY7HU7ykPpbGEjZqzYn7JKJq9LN2CFKlXEbvsqOzoSg9mEQ0PnsFF8aw3Eh0-jX46h20iI-lETJ9ac719TdejNEEP58gIiE3jOuLDWAO6xRc/s320/20171128_102430.jpg

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjpnXrfm34OGrD0QaJ3gqU-EAEKutwFXZeScgfGPCZEZl2BuHSf-xB3ShLvS760NMSgGc9-G8NSpjwk6ZLvCab51f5LYwia2LgRNeFnu6VrLd31cGEKVrPlKm6QMV5dEzDjtTSU8Rp3-Eo/s320/20171128_105409.jpg

Obiectivele activității au fost:
- cunoașterea drepturilor online ale copiilor;
- promovarea utilizării creative, utile și sigure a internetului de către copii.
Activitatea educațională s- a desfășurat în 3 sesiuni:
Sesiunea 1:
- cunoașterea actorilor implicați în sprijinirea educației copiilor;
- cunoașterea competențelor esențiale pentru societatea secolului XXI;
Sesiunea 2:
- cunoașterea drepturilor copilului;
- întrebări/ răspunsuri/ lucru în echipă;          
Sesiunea 3:
- susținerea copiilor de către adulți pentru a avea o experiență online pozitivă;
- întrebări/ răspunsuri.
Au participat la activitatea educațională elevii clasei a VI- a B, diriginte prof. Roșu Nicoleta.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhyra6rwjh5whzSrmAhfBuzEMt7cYvYmIG3DZPYsnc3PKVGa0auux6p2_5Nh4juY6Vj3A73MqR6D9hrnZgEg-C6g1wXn7XI8J78V1zRn97aH5vWwHXDZYjGyrUGePg0xRU5nyO_lbpSEWo/s320/20171124_092619.jpg

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgsXeHIcrVbSA3NoNjBjmyHTC5xrW7xPlhVEXn7pQiHsRuby0Jj0ckH-Iri6MPzu_2C88lde3Vsrbs_bX4rlT_nMwUJPY73e5lTvvhAIkydfuLCBaawwN80JZFwEEF4OYShPd6-pEFrTEA/s320/20171124_095907.jpg

            Marea Unire- ,, Eroi au fost, eroi sunt încă”- 1 Decembrie 2017

Biblioteca Publică Galicea în parteneriat cu ,, Parohia Galicea”, cu ocazia sărbătorii,, Marii Uniri” a implementat proiectul cultural- patriotic ,, Eroi au fost, eroi sunt încă”.
Din program au făcut parte: prelegeri, prezentare de carte, ediția a 2- a, a volumului de versuri ,,Confesiuni, Vals Sentimental”, autor fiul satului Dan-Obogeanu Gheorghe și recital poetic.
Prezent la această manifestare Corul ,, Vocea Topologului” a interpretat 15 piese patriotice iar soliștii vocali au întregit programul cu un buchet de melodii populare.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi9BQsgA_01ka161mv8e45OvxGnVta5xY3zsImGMXeWg1emjFM2Vw_Uftm8kBz0lpdChkKvowiLRu3Ndl34B5Rr1qwDDtAbczcM9YJQM2FWNxfSmefImhursM7YadQWmqIP8BQzs1-pM54/s320/20171201_130520%255B1%255D.jpg



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7YtrBOeTHrVTI92KpTBCPiODqT3BwxxuVBdKCOxq-eYSWC9wi-3hUr3BjDeUB0Ed9AkrzK28M6ndGAymOKjFQpzJ9QvX2EfphYteximTefgOLXcoAGNUFSEuoQ3vXdN_8hGZcTVP343I/s320/20171201_122427%255B1%255D.jpg

Spectacol ,, Vine, vine- Moș Crăciun!”-21 decembrie 2017

Biblioteca Publică Galicea în parteneriat cu Școala Primară Galicea și Școala Gimnazială Galicea au desfășurat la Căminul Cultural Galicea un program artistic intitulat ,, Vine, vine- Moș Crăciun!”.
Elevii au susținut scenete specifice sărbătorii ,,Nașterii Domnului” și ne- au colindat.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgS-Xz6focvVs0YEa1gGaPoVUVFtP_DqVzz18uEvRgASW7RXqfF9_rfEkk_MxMVJIry3Z4HvA6CFGQDoMW0xLhz_21V718uovJsNAAHARjP94wYjP-A5N87YA5a-uqnjie329SYMJP-6jc/s320/20171221_111808%255B1%255D.jpg

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhu2YMtYcF4T3MAFf8K1ieQUF6Qyi0JG50ibybvl6EGMdTrOo9j2mYFzVkDJgTjMRHfIr2zkZjFHlIbiGs1frpbxkCPeqMkfmdeQAMZYU3X2OVe5CxMLtkyqLDjtY1dJv0dCeu86AJvKrs/s320/20171221_092850%255B1%255D.jpg

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjbbndXq2rojb9NZnCcmMP4ejuadL89DS4W4duq3N0DT7yVy5ms7zebKJ6KCI3x4j-lQJG8GIpTkFTw28vmzL2Ybxjw9hvyqgPj8nj8YAzCj07otVwfI26eHZuXOXqib1xZC2RQ13WlXhk/s320/20171221_095341%255B1%255D.jpg

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh1mXxRj38WV8Y3Oo9E8M0fcilMmIWDaQolRClxsGFZ2FPgVrRuOj9VyOJta51SbnZ6YfXlvGIAfMlGtTKS-Ecy7nUtWRAyNwe-sPIvsxwpkfIq_ZZAAn4L6J7-GVHvvKubrCwVEn0Sea4/s320/20171221_095353%255B1%255D.jpg

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgkCVSFNFIhX7lrY3m1ekYreP9KNuI7aQShWdugYBDXngt7YooE-nlcSjj1kj-aLyq5FRCiFU50DNCZ8VQcvTFk-8VxC2fK-uem41ueupiY8BCmT2xee3iGOrj97AeYdr-SxqwOFbrrT7I/s320/20171221_101557%255B1%255D.jpg

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhEbrTJQmiZ1PutLBVl_AE-a0LBifw-X6DlzoM-Fs8zd5rlcuQcO8HMwd9xq8Zv_mFdbakQdLDAvEZRCiWN0dX0sj9I4PAvLw4fslBfI1ZK-M0EWEp022IUyNpvEYfvntt-v6pLRMIIJZE/s320/20171221_102617%255B1%255D.jpg

Concert de colinde ,, S- a Născut Domnul Iisus”

Marți 26 decembrie, Biblioteca Comunală Galicea în parteneriat cu ,, Școala Catehetică de Duminică din Parohia Galicea a implementat la Căminul Cultural Galicea, concertul anual de colinde ,, S- a născut Domnul Hristos”, susținut de cei 50 coriști din corul ,, Vocea Topologului”.
În program s- a prezentat o scurtă istorie a Nașterii Domnului, s- au interpretat colinde românești, tradiționale și s- au recitat poezii specifice sărbătorii.
Moșul și- a făcut prezența, oferind daruri tuturor copiilor participanți la concert.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgqFJ4CNdYT4PCXfq0FZqpH6FRKW-BfG3vU2ZjqqqrKbaWB9EMps8AyWQl3YpCAwsE8su192f_BACm9HoMUusg1aUbjFbhZGH8dzAT8mno0ttB76qzYql_IX0-q2Ea5S7UdjRqm-BmOaP8/s320/20171226_144721%255B1%255D.jpg

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgm6gvEWGexV8Uyew449Mgvc1Bpw5JaDSeuCYmiFL2SGeSbUOiw-cdV_wyXb1UL6VVt8o80zQG_OTV7DYBwpoZwyux4orHS97Ktwj4w1ixIsJejBJIXGic5NVwecWrmKCcZFRQgAPYOlK4/s320/20171226_145308%255B1%255D.jpg


De asemenea pe parcursul anului am omagiat cei mai importanți autori români și străini prin prezentarea biografiei și prin crearea de miniexpoziții cu volumele din bibliotecă și de asemenea am omagiat cele mai importante zile naționale și internaționale, ca de exemplu ,, Ziua prieteniei”, ,, Ziua europeană a păsărilor”, ,, Ziua Internațională a familiei” , etc.

În 2017 am continuat proiectul CinEd- European Cinema Education For Youth, un program european de educaţie cinematografică pentru tineri în şcoli şi biblioteci,al cărui obiectiv este acela de- a oferi şansa elevilor cu vârstă cuprinsă între 6 şi 19 ani să descopere valoarea şi diversitatea cinematografiei europene.Iniţiat şi coordonat de Institutul Francez din Paris, acest program reuneşte mai multe ţări europene, (printre care Franţa, Italia, Spania, Portugalia, Republica Cehă, Bulgaria şi România), proiecţiile fiind difuzate pe parcursul anului 2017, la sfârșitul anului primind o ,,Diplomă de participare nominală” la acest program.
 Pe tot parcursul anului am participat la toate solicitările făcute de B.J.A.I. în calitate de bibliotecă metodică, dintre care amintesc: Jurizare concurs ,, Vâlcea- Colț de Rai”, Întrunirea anuală a bibliotecarilor, Selecție donații prin Campania Edu Cab.Deasemenea am participat la Gala World Vision- 17 ani alături de copii, organizată la Teatrul Anton Pann din Rm. Vâlcea.
În anul 2017 am continuat parteneriatul pe informaţii europene cu Centrul Europe Direct din cadrul B.J.A.I., participând în data de 10 decembrie la aniversarea a10 ani de implementare a proiectului.Evaluarea proiectului a avut loc la sala de festivități a Consiliului Județean, în prezența conducerii și lucrătorilor B.J.A.I., voluntarilor și tinerilor galiceni-voluntari.
În martie 2017 am fost invitată la postul local de televiziune TV Etalon, în cadrul emisiunii ,,Tradiții Culturale Vâlcene”, moderator Stoica Elena, în cadrul căreia am promovat activitatea Bibliotecii Publice Galicea.
În luna iunie am întocmit ,, Agenda culturală și socială” pentru perioada iunie 2016- iunie 2017, care a cuprins un număr de 34 activități culturale și sociale, necesară pentru întocmirea proiectului de finanțare prin P.N.D.R., de dotare a Căminelor Culturale Galicea și Cremenari.
Pe parcursul anului 2017 s- a desfășurat campania de donații de carte aproape nouă, în bibliotecile comunale, prin organizația EduCab, intitulată ,, Vrem cărțile tale”.
În acest an cu ajutorul administraţiei publice locale am reușit să schimbăm mobilierul din bibliotecă, dând o nouă imagine bibliotecii comunale.
            Prin tot ceea ce am desfăşurat am adresat tuturor o invitaţie la educaţie, un îndemn pentru noi toţi de a transforma în bine viaţa noastră, aflată în permanentă schimbare.

Bibliotecar,
Tiţu Maria







                                  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu