File

vineri, 12 octombrie 2018

Programul de educație cinematografică în biblioteci continuă și în următorii doi ani





Dragi colegi bibliotecari din judeţul Vâlcea,

CinEd, programul european de educație cinematografică pentru tineri pe care îl derulăm de doi ani în bibliotecile noastre* va continua şi în următorii doi ani. Obiectivul este ca un număr cât mai mare de elevi din întreaga Europă să descopere și să aibă acces la filmele de artă europene. Începând cu septembrie 2018, Societatea Culturală NexT a preluat coordonarea activităților și pentru ciclul primar, acoperind astfel toate nivelele școlare.

În acest an, Europa Creativă/ MEDIA a îmbogăţit Colecția de filme propusă de CinEd cu patru filme. Aniki Bóbó (r. Manoel de Oliveira, Portugalia, 1942), Tigrul albastru (r. Petr Oukropec, Republica Cehă, 2012), Omul fără trecut (r. Aki Kaurismaki, Finlanda, 2002) și Călăul (r. Luis Garcia Berlanga, Spania, 1963). Tigrul albastru (recomandare + 6 ani) și  Călăul (+ 15 ani) beneficiază deja de subtitrări în limba română, urmând ca şi celelalte două filme să fie subtitrate în română până la finalul lui 2018.

Toate filmele colecției – vizibile la https://event.institutfrancais.com/cined/ro/ - beneficiază de resurse pedagogice ce pot fi utilizate  pentru activități independente de educație cinematografică ăn bibliotecă/ la clasă. Programul oferă şi posibilitatea organizării de proiecţii cu filmele CinEd urmate de discuţii coordonate de critici de film.  Pentru informaţii, puteţi contacta cined@nextproject.ro .

Evident, puteţi solicita - oricând şi prin orice mijloc de comunicare – şi sprijinul subsemnatului.

Mai multe detalii despre program şi filmele din colecție puteţi descoperi pe pagina web: https://www.cined.eu/ro

Cum să utilizăm platforma CinEd (atenţie, informaţiile au fost actualizate!) aflăm de la https://www.dropbox.com/s/i9jwfmcuh37hu3s/RO%20NexT-%20Users%20Manual.pdf?dl=0


Modul în care s-a derulat până în prezent în bibliotecile noastre programul de educaţie cinematografică oferit de CinEd a fost reflectat în revista Casa Cărţii vâlcene (în capturile de ecran: paginile 8,9; instanteele fotografice sunt în paginile 62/63) - https://issuu.com/bibliotecivalcene/docs/revista_casa_cartii_valcene_nr._11_  


Succes în continuare! 

Valentin Smedescu 





____________________________________________

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu