Bibliotecile, ca teritorii ale experiențelor colective, au devenit astăzi medii de testare și validare a celor mai noi paradigme de învățare, fiind totodată centre de inițiere complementare școlii, bazate pe mentorat și coaching. În plus, bibliotecile au capacitatea, încă insuficient explorată, de a deveni spații dinamice de difuzare a bunelor practici și de stimulare a inovației, cu participarea utilizatorilor serviciilor de bibliotecă.
această reformă a informației, fără de care progresul și inovația nu ar fi accesibile. Digitalul este acum limba universală a tuturor profesiilor, iar bibliotecile sunt astăzi conectate la tehnologie și contribuie în mod consistent și structurat la promovarea tuturor formelor cunoașterii și la recuperarea memoriei colective, ca garant al unei evoluții sustenabile a generațiilor.
Pornind de la aceste premize, Biblioteca Pietrari va susține două prezentări:”Coding makes me happy” și ”100 de ani în 100 de postări” ce sunt înscrise în cadrul atelierelor ”Programe și proiecte de literație în biblioteci” și ”Inițiative de memorie locală și patrimoniu imaterial” ce se vor desfășura începând cu orele 15, respectiv 17, în data de 24 mai 2019, în foaierul Bibliotecii Județene ASTRA din Sibiu. Participarea Bibliotecii Pietrari la această conferință este susținută de Fundația Progress prin proiectul ”Code Kids-Copiii fac coding în bibliotecile publice”.
Conferința ANBPR de la Sibiu se înscrie în seria manifestărilor dedicate Anului Cărții, fiind un eveniment de marcă pentru comunitatea bibliotecarilor din România.
Bibliotecar,
Crina Popescu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu