marți, 25 iunie 2024

Biblioteca Pietrari, membră a Alianței pentru Educație și Societate din România

Station Europe anunță formarea Alianței pentru Educație și Societate, în colaborare cu 16 instituții educaționale din diverse regiuni ale României. Alianța a fost oficializată în cadrul primei întâlniri desfășurate la București.

Alianța pentru Educație și Societate reprezintă o inițiativă strategică a Station Europe, care urmărește să sprijine copiii și tinerii din România să își folosească creativitatea în scopul dezvoltării comunităților din care provin, prin integrarea unor proiecte și metodologii educaționale inovatoare în spațiile de învățare.




În 2024, această Alianță cuprinde 16 școli și biblioteci din diverse regiuni ale României, după cum urmează:

- Biblioteca Județeană „I.S.Bădescu”, Sălaj

- Liceul „Regina Maria”, Dorohoi, Botoșani

- Biblioteca Municipală „Stroe S. Belloescu”, Bârlad

- Biblioteca Publică Locală Pietrari, Vâlcea

- Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu”, Târgoviște, Dâmbovița

- Liceul Teoretic „Pontus Euxinus”, Lumina, Constanța

- Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu”, Năvodari, Constanța

- Biblioteca Orășenească „Prof. Ion Buzea”, Măcin, Tulcea

- Biblioteca Județeană Satu Mare

- Biblioteca Comunală „I.I. Mironescu”, Tazlău, Neamț

- Colegiul Național ,,Vasile Alecsandri”, Bacău

- Liceul Tehnologic Felix, Sânmartin, Bihor

- Biblioteca Orășenească Titu, Dâmbovița

- Biblioteca Comunală Vladimir, Gorj

- Biblioteca Județeană „Petre Dulfu”, Baia Mare, filiala Firiza

- Liceul Teoretic Costești, Argeș

Profesorii și bibliotecarii Alianței pentru Educație și Societate își propun să colaboreze în beneficiul comunităților locale prin susținerea și promovarea proiectelor educaționale, civice și creative, încurajând implicarea tinerilor și dialogul constructiv cu actorii sociali.

De exemplu, aceștia sunt implicați în mod direct în proiectul AMPLIFY: Citizens, susținut de Parlamentul European. Acest proiect își propune să crească gradul de conștientizare cu privire la importanța votului și a participării tinerilor la viitoarele alegeri. Proiectul „AMPLIFY: Citizens” are ca obiectiv mobilizarea tinerilor și noilor votanți să participe la viitoarele alegeri europene și să conștientizeze importanța votului în societatea actuală. Pentru a atinge acest obiectiv, Alianța facilitează organizarea de ateliere tematice, livrate de voluntarii Creators for Change în spațiile educaționale dedicate dezvoltării creativității.

Această Alianță reprezintă un pas important în promovarea metodelor educaționale adaptate nevoilor actuale ale tinerilor. Station Europe își propune, prin Alianța pentru Educație și Societate, să creeze centre de inovație și schimbare în comunitățile locale, unde profesorii și bibliotecarii se implică activ în proiecte educaționale și culturale menite să îmbunătățească experiența de învățare a elevilor și să promoveze angajamentul civic în rândul tinerilor.

Pentru mai multe informații despre proiect, vizitați site-ul Station Europe la https://stationeurope.org/ sau paginile de social media.

Despre organizație

Station Europe este o organizație non-guvernamentală înființată cu scopul de a reuni liderii și mințile creative pentru a crea, colabora și împărtăși idei utile, care conduc la un viitor sustenabil și democratic pentru generaţiile viitoare.


joi, 20 iunie 2024

Drăgășani: English, My Love!

Ieri, 19 iunie 2024, la Biblioteca Municipală Drăgășani , s-a derulat o nouă serbare în limba engleză. Doamna prof. Maria Mădălina Popescu, a scos în evidență importanța și frumusețea limbii engleze si modul în care aceasta poate fi prezentata părinților, de către elevii claselor a II-a Step by Step si a IV-a Step by Step. A fost o serbare minunată, cu poezii, scenete, cântece, dans, în final elevii au primit diplome pentru concursurile la care au participat în cursul anului școlar.
Felicitări , buburuzelor vesele!
Felicitări, steluțelor sclipitoare! 
 
 
 
Bibliotecar,
Cristina Prunel-Bărbulescu;
Alecsandrina Bătae;
ing.sistem, Romeo Istocescu.
 
 









 
 
















 

miercuri, 19 iunie 2024

Drăgășani: Ne place limba engleză!

Serbare în limba engleza clasa I Step by Step și clasa a III-a B, de la Școala Gimnazială ”Nicolae Bălcescu” din Drăgășani, la Biblioteca Municipală Drăgășani. Elevii au fost îndrumați de doamna prof. Maria Mădălina Popescu, au recitat poezii , au cântat și au pus în scenă și câteva scenete scurte. Au fost aplaudați de un public numeros, toți cei prezenți fiind încântați de rezultatul muncii depuse de copii în timpul anului școlar, de progresul înregistrat în învățarea limbii engleze.
Felicitări, tuturor!
 
Bibliotecar,
Cristina Prunel-Bărbulescu,
Alecsandrina Bătae;
ing.sistem, Romeo Istocescu.
















 

marți, 4 iunie 2024

Drăgășani : Vine vara prin urmare......Sosește vacanța mare!

Biblioteca Municipală Drăgășani a fost ieri, 3 iunie 2024, o mare sală de spectacol, pentru serbarea Grupei mijlocii A ” Prietenii culorilor”, de la Grădinița cu Program Prelungit Nr.1 Drăgășani, coordonată de doamnele educatoare, Sidonia Istocescu și Roxana Buiculescu. Copiii au fost minunați, prin intermediul dansurilor populare și moderne, cântece în limba engleză, poezii despre anotimpul vara, ne-au transpus în nostalgia copilăriei, caracterizată de inocența și puritatea ei.
Vă mulțumim tuturor pentru aceste serbări deosebite și vă așteptăm cu drag și cu alte ocazii!
 
Bibliotecar,
Cristina Prunel-Bărbulescu;
Alecsandrina Bătae;
ing.sistem, Romeo Istocescu.