Un nou început

joi, 2 aprilie 2015


Stimaţi colegi bibliotecari publici din judeţul Vâlcea,


Ne aflăm într-un moment de răscruce şi trebuie să ne angajăm - cei care ne dorim - la un nou început.
Fără să intru în prea multe detalii (unii le ştiţi, alţii le intuiţi, o altă parte constataţi, pur şi simplu) vă anunţ oficial că site-ul www.bibliotecivalcene.ro nu mai funcţionează, nu mai este lăsat să funcţioneze, cel puţin deocamdată, pe domeniu propriu. Aceasta, în ciuda faptului că argumentele www.bibliotecivalcene.ro, eforturile pe care le-am făcut împreună în ultimii 7 ani şi rezultatele lor sunt incontestabile şi sunt recunoscute la nivel naţional ...

Aşa cum v-am spus, încerc să refac prin intermediul bloguluiwww.bibliotecivalcene.blogspot.ro cât pot de mult din conţinutul site-ului (la care în acest moment nu am acces) şi mai ales încerc, de asemenea, să vă ofer posibilitatea de a vă promova toate evenimentele şi, în general, tot ceea ce ţine de activitatea dumneavoastră.
În afară de ceea ce v-am prezentat la întrunirea noastră de vinerea trecută - la care am fost invitat ca şi dvs. - la adresa http://bibliotecivalcene.blogspot.ro/p/bibliotecile-publice-din-v.html găsiţi un început de prezentare a unei biblioteci/a unei localităţi. Intenţionez să (re)fac astfel de prezentări ale tuturor bibliotecilor vâlcene, iar pentru aceasta, în unele situaţii, voi avea nevoie de sprijinul dvs.

În privinţa postării de evenimente, rapoarte de activitate şi alte informaţii pe care doriţi să le faceţi publice: veţi avea acces neîngrădit pe acest blog, la care vă voi seta drepturi de postare ca şi pe site-ul www.bibliotecivalcene.ro. Aveţi nevoie, pentru aceasta, de un cont valid de gmail (Google Mail).
Cei care nu aveţi un astfel de cont sau nu vă mai amintiţi ID-ul sau parola, vă rog să vi-l (re)configuraţi. Dacă este cazul, solicitaţi-mi sprijinul şi voi rezolva eu problema.
ID-ul contului poate fi de tipul numebibliotecar@gmail.com saunumelocalitate@gmail.com ori (ceeacedoritidvs)@gmail.com. Pasul următor este să-mi comunicaţi în cel mai scurt timp cu putinţă acest ID, pentru a vă seta drepturi de postare. Rugămintea este valabilă atât pentru cei care aveţi deja un cont gmail pe care primiţi mesaje de la mine (nu ştiu care e-mail-uri sunt valide şi care nu), cât şi pentru cei care nu aveţi un astfel de cont. Deci, vă rog pe toţi să-mi transmiteţi gmail-urile cu care vă veţi loga pe www.bibliotecivalcene.blogspot.ro.
Mai fac precizarea că "noul început" de acum este în deplină consonanţă cu Strategia de Dezvoltare a Serviciului Marketing-Dezvoltare al Bibliotecii Judeţene Antim Ivireanul Valcea (include bibliotecile din judeţ) şi cu activitatea mea de până acum, reflectată de rapoartele de activitate pe 2013 şi 2014 (le găsiţi la rubrica Resurse/ e-Learning)

În scurt timp (tot astăzi), voi reveni cu o nouă solicitare, legată de ceea ce v-am spus sumar în prezentarea cu titlul "Sustenabilitatea Programului Biblionet şi a proiectelor conexe", la care aţi asistat vineri: încercăm accesarea de noi programe şi proiecte, prin care să îmbunătăţim ambientul bibliotecilor noastre, dotarea cu echipamente IT şi să dezvoltăm/ diversificăm serviciile pentru public.

vă mulţumesc,
Valentin Smedescu


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu