luni, 21 martie 2022

Ziua Internațională a Poeziei

 

Ziua de 21 martie este un prilej de sărbătoare pentru a marca „Ziua Internațională a Poeziei”, zi care se sărbătorește din anul 1999. Cu această ocazie putem să aducem un omagiu tuturor poeților și scriitorilor din întreaga lume care au adus o contribuție deosebită la dezvoltarea și îmbogățirea culturii și literaturii. Obiectivul acestei zile este acela de a promova poezia, de a încuraja lectura orală, de a susţine recitalurile de poezie și de a le ține vii în timp.

Prezentă de-a lungul istoriei, în toate culturile și pe fiecare continent, poezia vorbește despre viața  noastră de toate zilele, despre valorile noastre, despre natură, despre suflet, este una din formele cele mai frumoase ale exprimării.  Poezia înseamnă versuri și acestea  ne duc cu gândul la marii noștri scriitori: Eminescu, V Alecsandri, G. Coșbuc, T. Arghezi. O. Cazimir, E. Farago, L. Blaga, N. Stănescu, George Bacovia, George Topârceanu și mulți alții.

Această zi a fost marcată și la Biblioteca Orășenească „Ada Orleanu” Horezu, alături de elevii clasei a III-a B, din cadrul Liceului „C-tin Brâncoveanu” Horezu, coordonați de doamna învățătoare Elena Tănasie. 

Bibliotecar, Aniela Badea

            








 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu