duminică, 15 ianuarie 2023

Ziua Culturii Naționale 2023/ Premiile Concursului de creație pentru elevi „Vâlcea - colț de rai”, Ediția a XI (2022)


Premiile Bibliotecii Județene «Antim Ivireanul» Vâlcea decernate în Ediția a XI-a/ 2022 a Concursului de creație pentru elevi „Vâlcea - colț de rai” și premiile partenerilor noștri tradiționali în acest proiect: Cercul de la Râmnic «RGMD», Cenaclul «Petale», Societatea Culturală ,,Anton Pann”, Centrul Județean de Promovare și Valorificare a Creației și Culturii Tradiționale Vâlcea, Asociația Liga Femeilor Creștin Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului, Asociația pentru Civilizația Ortodoxă/ ASCIOR/ Filiala Vâlcea, Liga Scriitorilor Români/ Filiala Vâlcea.

Etapa locală 2022 a fost organizată în 10 biblioteci publice vâlcene și o școală generală, grație a 11 doamne -10 bibliotecare și o profesoară - frumos implicate în profesia lor/ dăruite procesului de educație a elevilor și de instrucție publică, în general: Alexandra Bercea/ Biblioteca Amărăști, Georgiana Dumitrana/ Bălcești, Emilia Gulică/ Berbești, Iulia Eliza Matei/ Copăceni, Mihaela Silvia Marinescu/ Costești, Aniela Badea/ Horezu, Marijana Taloș-Măluțeanu/ Școala Gimnazială Malaia, Ioana Goran/ Păușești-Măglași, Elena Rouă/ Titești, Daniela Elena Sandu/ Perișani, Georgeta-Elena Cîrstea/ Tomșani.   

În vederea jurizării în Etapa județeanăcreațiile participanților la prezenta ediție a proiectului au fost încărcate în online din fiecare localitate participantă și centralizate de noi, toate la o adresă, ca de obicei - fiecare, „semnată” cu câte un pseudonim. 
După ce Juriul s-a pronunțat, iar partenerii noștri au efectuat și ei, distinct, jurizările proprii, ierarhiile și premiile fiind practic stabilite, am solicitat doamnelor bibliotecare și doamnei profesoare numele real care corespunde fiecărui pseudonim. A rezultat că 103 copii și adolescenți au participat, unii sub câte două pseudonime/ inițiale, la Ediția a XI-a a concursului nostru. 
Pseudonimele echivalente celor 103 nume reale de competitori, localitățile din care ei provin și cca. 99% din pozele autorilor, pentru toate cele cinci secțiuni, sunt în acest colaj video de trei minute.

În montajul video pe care l-am realizat pentru anunțarea premiilor de astăzi, vorbesc, în ordine, domnul Mihai Sporiș (președintele Juriului constituit în vederea acordării premiilor BJAI), doamna Violeta Scrociob și domnul Dumitru Zamfira. Desigur, și în asentimentul nostru, al celorlalți doi membri ai Juriului - poetul Felix Sima și subsemnatul.

Toate premiile oferite de Biblioteca Județeană Vâlcea și partenerii noștri sunt menționate mai jos, alături de nume fiind înscrise și pseudonimele candidaților, astfel încât creațiile să poată fi regăsite în ,,anonimatul” lor/ văzute de către oricine dorește, la link-urile de la această adresă. În sfârșit, indiferent dacă sunt sau nu distinși cu premii de către  partenerii noștri de proiect, toți copiii și adolescenții calificați în Etapa județeană a concursului primesc Diplomă de merit și premii constând în cărți, din partea BJAI. 
Pentru toți participanții la concurs din fiecare localitate în parte, diplomele și premiile, în general, vor fi ridicate de la Biblioteca Județeană Vâlcea de către colegele noastre bibliotecare la bibliotecile din județ, respectiv de doamna profesoară de la Școala Malaia, în zilele următoare, în funcție de posibilitățile de deplasare.

Felicitări și mulțumiri tuturor premianților/ participanților la concurs și tuturor celor celor care ne-au fost aproape și în această ediție a proiectului! Mulțumiri distincte pentru doamna Violeta Scrociob și domnii Mihai Sporiș, Dumitru Zamfira și Felix Sima - consecvenți/ perseverenți/ excepționali  membri ai Juriului BJAI vreme de 11 ani! 

La Mulți Ani, de Ziua Culturii Naționale! 



****

Premiile Bibliotecii Județene «Antim Ivireanul» Vâlcea

Secțiunea Proză scurtă/ Eseu:

Notă: Toate diplomele B.J.A.I. se încadrează în formatul exemplificativ de mai jos - fiind desigur personalizate în funcție premiu, premiant, localitate, secțiune, bibliotecă sau școală etc.

Premiul special «Colțul meu de rai»: Andrei Manta/ Malaia (pseudonim Acasă):



Premiul I: Maria Bojin/ Păușești-Măglași (pseudonim Maia, pentru această secțiune)


II: Alexandra Ștefania Cionică/ Copăceni (pseudonim Ștef 4)

III: Nicoleta Gabriela Lungu Burlacu/ Tomșani (ELA)

Mențiune: Eva Bîrdac/ Berbești (EVA)


Secțiunea Legendele/ Poveștile Vâlcii

I. Călin Constantin Șude/ Costești (Man C7)

II. Nicoleta Capră/ Horezu (NICKI);

III: Teodora Claudia Văcariu/ Perișani (Teodora)

Mențiuni:

David Andrei Dumitrana/ Bălcești (D.D.A/)

Teodora Ciobanu/ Costești (Zâna Păpădie)


&&&

Secțiunea Poezie

Premiul pentru promovarea tematică a tradițiilor: Amalia Florentina Udrea/ Bălcești (U.A.F. 2009), Georgiana Răduț/ Bălcești (R.G.E. 2009), Cristian Buză/ Horezu (CRIS):



Premiul pentru cântarea patriei și a locului de baștină: Ioana Tudorescu/ Tomșani (Prințesa), Ion Mihai Berechet/ Tomșani (Luceafărul), Maria Lucia Iordănescu/ Tomșani (Steaua), Maria Natalia Rizoiu (Margareta);

Premiul pentru versificarea trăirii... adolescenței: Elisa Preda/ Horezu (Elsa), Daria Anamaria Glăvan/ Horezu (Ana), Ana Maria Mara/ Horezu (Mar), Maria Adelina Predescu/ Amărăști (PMAIX) aici se observă influența, din vecinătate, a unui ... cenaclu!

Premiul pentru debuturi în versificare: Maria Giurgiu/ Amărăști (2012GA), Amalia Ștefania Pleșa/ Bălcești (P.A.Ș. 2009), Bianca Mașo/ Berbești (Bia), David Constantin Mașo/ Berbești (Zorro);

Premiul pentru promovarea Văii Lotrului: Marina Iasmina Georgescu/ Malaia (Copilărie), Natalia Tertereanu/ Malaia (Amintiri).


&&&

Secțiunea Desen/ Pictură

I. Ana-Maria Preduț / Bălcești PAM (2009)

Premiul Anton Pann/ echivalent Premiului I BJAI/ David Constantin Mașo/ Berbești (Zorro):



II. Ioana Tudorescu/ Tomșani (Prințesa)

III. Ștefania Năstase/ Perișani (Ștefania) și Ana-Maria Pîrvu/ Amărăști (PMA)

Mențiune 1: Elisa Gabriela Florea/ Păușești-Măglași (Flori), Maria Bojin/ Păușești-Măglași (Mari) și Daria Elena Popa/ Amărăști (PD20)

Mențiune 2: Rhiana Rădulescu/ Horezu (RHI), Sofia Florea/ Păușești-Măglași (Sofi)


Secțiunea Pictură pe temă religioasă/ Icoană

I. Bianca Mașo/ Berbești (Bia)

Premiul ,,Anton Pann”, decernat de Societatea Culturală „Anton Pann”, echivalent Premiului I BJAI/ David Constantin Mașo/ Berbești (Zorro): de remarcat performanța lui David, care primește în acest an ambele premii oferite de 
Societatea Culturală „Anton Pann”:


II. Andrei Ionescu/ Horezu (Andy), Simina Ilie/ Horezu (Ile), Iasmina Bobora/ Horezu (Ina)

III. Elena Natalia Lungu/ Păușești-Măglași (Ela)

Mențiune 1: Nicolas Florin Cărpiniș/ Păușești-Măglași (Flori)

Mențiune 2: Diana Mihaela Ghițescu/ Păușești Măglași (Dia) și Andreea Elena Rizoiu/ Tomșani (Deea)


&&&

Premiile partenerilor Bibliotecii Județene ,,Antim Ivireanul” Vâlcea 
în proiectul ,,Vâlcea - colț de rai”, Ediția a XI-a 

Premiile Cercului de la Râmnic „RGMD” 
De menționat că - la fel ca în alte ediții din anii precedenți -, Cercul de la Râmnic „RGMD” le premiază și pe toate colegele noastre bibliotecare din teritoriu, în acest an premiind-o și pe doamna profesoară de la Malaia (toate numele sunt mai sus-menționate); liderul Cercului este președintele Juriului constituit pentru premiile BJAI, dl. Mihai Sporiș, împreună cu care Biblioteca Județeană Vâlcea a început practic proiectul - așa cum domnia sa rememorează și în înregistrarea video):



I: Darius Tudorescu/ Tomșani (Escu)

II: Teodora Chipurici/ Costești (Tin-Tin)

III: Iulia Nineta Florea/ Perișani (Iulia)

Mențiuni: Alexia-Teodora Bălescu/ Horezu (Ale) și Eliza Istocescu/ Costești (Nadina)

Premiul special RGMD: Andreea Cristina Bighea/ Perișani (Andreea)


&&&

Premiile Cenaclului «Petale»
Liderul Cenaclului este domnul Dumitru Zamfira, împreună cu care de asemenea am început proiectul, în urmă cu 11 ani; cu ocazia prezentei ediții a concursului nostru, domnul Dumitru Zamfira oferă și o consistentă donație de carte, din biblioteca personală, și din creațiile domniei sale. Am agreat, împreună, ca această donație de carte să ajungă la Biblioteca Tomșani/ bibliotecară Georgeta Cîrstea.  Așa cum am mai anunțat, cărțile de versuri și proză ale domnului Dumitru Zamfira vor fi în curând integral pe Biblioteci Valcene și www.istorielocala.ro.

Premiile:
Premiul ,,Alexandru Horezeanu” pentru Proză - Izabela Valentina Deaconu/ Horezu (IZA):



Premiul „Iulian Trușcă” pentru Eseu – Darius Tudorescu/ Tomșani (Escu):



Premiul „Ilorian Păunoiu” pentru Poezie - Daria Anamaria Glăvan / Horezu (Ana):



 

&&&

Premiile Centrului Județean de Promovare și Valorificare a Creației și Culturii Tradiționale Vâlcea

,,Centrul Creației Vâlcea” a privit totalul creațiilor elevilor participanți la această ediție a proiectului ca făcând parte din două mari categorii: Literatură și Artă plastică.

În urma deliberărilor, Centrul -  prin prof. Alin Pavelescu/ manager, prof. Mihaela Deaconu/ secretar literar și artistul plastic Mioara Comănescu-Plop acordă următoarele premii (toate diplomele conform modelului de mai jos):

Categoria Literatură

Proză scurtă:

Premiul I «Ion Soare» - Maria Bojin/ Păușești-Măglași

Premiul I «Ion Soare» - David Andrei Dumitrana/ Bălcești

Premiul I «Ion Soare» - Izabela Valentina Deaconu/ Horezu


Eseu

Premiul I ,,Al. Popescu-Mihăești” - Darius Tudorescu

Premiul I ,,Al. Popescu-Mihăești” - Andrei Manta



Legendele/ Poveștile Vâlcii

Premiul I ,,Costea Marinoiu” - Teodora Ciobanu/ Costești

Premiul I ,,Costea Marinoiu” - Alexandra Stan/ Costești


Poezie

I. Premiul I ,,Petre Tănăsoaica” - Maria Iasmina Georgescu/ Malaia: 




I. Premiul I ,,Petre Tănăsoaica” - Maria Adelina Predescu.


&&&


Categoria Artă plastică


Icoană

I. David Constantin Mașo/ Berbești/ Zorro:



I. Bianca Mașo/ Berbești/ Bia

II. Iasmina Bobora/ Horezu/ Ina

III. Andrei Ionescu/ Horezu/ Andy

Mențiune: Alexandra Drăgulete/ Horezu/ Anda


Desen

I. Lavinia Maria Popa/ Amărăști/LM5

I. Anca Maria Zugravu/ Amărăști/ ZA

II. nu se acordă 

III. Rhiana Rădulescu/ Horezu/ RHI

Mențiune: Adelina-Maria Lungu/ Titești/ Äde 7



Pictură

I. Ioana Tudorescu/ Tomșani/ Prințesa

II. Eusebiu Marian Bădulescu/ Bălcești/ BEM 2009

II. Sofia Florea/ Păușești-Măglași/ Sofi

III. Ana Maria Banu/ Copăceni/ ADA28

III. Ștefania Maria Năstase/ Perișani


&&&


Premiile Asociației Liga Femeilor Creștin Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului

Premiul ,,Patriarhul Justinian Marina” – David Andrei Dumitrana/ Bălcești (D.D.A. 2011):




Premiul ,,Mitropolit Bartolomeu Anania” – Maria Bojin/ Păușești-Măglași (Maia/ Mari):




&&&

Diploma de Merit a Asociației pentru Civilizația Ortodoxă/ ASCIOR/ Filiala Vâlcea

Eva Bîrdac/ Berbești (Eva):




&&&

Premiul Ligii Scriitorilor Români/ Filiala Vâlcea

Andreea Cristina Bighea/ Perișani (Andreea):




&&&


Încă o dată felicitări și mulțumiri tuturor! ,,Ne vedem” în continuare la Biblioteca Județeană ,,Antim Ivireanul” Vâlcea și în bibliotecile valcene funcționale așa cum suntem obișnuiți de multe zeci de ani sau ,,ne vedem” citind la distanță, ca în ultimul deceniu!  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu