joi, 2 aprilie 2015

Râmnicu Vâlcea, urgent: Sustenabilitatea Programului Biblionet și a proiectelor conexe

Stimaţi colegi bibliotecari publici din judeţul Vâlcea,

Pentru că nimeni şi nimic nu trebuie să împiedice direcţia excelentă în care am pornit împreună, vă invit să încercăm - şi să reuşim! :) accesarea de programe şi proiecte în sprijinul bibliotecilor şi comunităţilor noastre în "epoca" post-Biblionet.

1. Aşa cum v-am informat pe scurt anterior, am nevoie urgentă de un centralizator estimativ al nevoilor imediate, pe termen mediu şi lung, pe care le au bibliotecile în care activaţi.
Aceste nevoi pot viza amenajarea ambientului de funcţionare a bibliotecii, dotarea ei cu echipamente IT, dotări cu carte şi alte u.b., includerea în programe şi proiecte în sprijinul comunităţii s.a.m.d.
Pentru că intenţionăm ca judeţul Vâlcea să fie inclus în EduCaB, un program pentru construcţia/ stimularea capacităţii educaţionale în bibliotecile din România rurală - Programul de Voluntariat IPSOS 2013-2017 (rulaţi prezentarea Prezi pentru detalii), trebuie să completăm online un document Excel aflat la o adresă pe care o veţi primi pe e-mail in scurt timp. Vă rog să completaţi acest tabel, fiecare în dreptul localităţii dvs.
Peste câteva zile, în funcţie de mai mulţi factori, voi înainta documentul cui trebuie să-l primească.
Pentru a afla în ce fel a ajutat programul sus-menţionat bibliotecile publice din Dâmboviţa (judeţ-pilot), accesaţi http://gratieluimihailescu.ro/wp-content/uploads/2015/02/Programul-de-Voluntariat-Ipsos_2013-2017.jpg şi măriţi afişul pentru a-l vizualiza.

2. Avem nevoie de o estimare cât mai apropiată de realitate a copiilor (elevilor) din localităţile dvs. ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate. Vă rog să încercaţi să identificaţi cât mai exact numărul acestor copii, care urmează să fie publicul nostru ţintă într-un alt proiect, cu obiective vizând stoparea/reducerea abandonului şcolar, pentru care de asemenea încercăm să obţinem finanţare. La momentul potrivit, vă voi ruga să-mi transmiteţi şi aceste situaţii.

vă mulţumesc,
Valentin Smedescu



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu