marți, 27 august 2019

Galicea-,, Anul omagial al cărții și al satului românesc”- evaluarea activităților de vacanță



Pe 26 august, ne-am întâlnit la sărbătoarea ,,Anul omagial al cărții și al satului românesc”- 2019, pentru a omagia cartea, lectura și a prezenta și evalua atelierele de vacanță, care au avut loc la Biblioteca noastră în perioada iulie-august.                                                  
 Programul a cuprins:                                                                                                                                 -videoproiecția cu imagini de la fiecare atelier;    
- sinteza pe fiecare activitate a proiectului desfășurat;                                                                              - recitalul poetic susținut de utilizatorii bibliotecii, dedicat cărții .

Iată cele 7 proiecte implementate, pe o perioadă de 60 de zile:
1.Bucuria lecturii, desfășurat în cadrul Clubului de lectură al B.P.Galicea, care a cuprins un număr de 45 utilizatori de carte,ce au participat la implementare,prin lecturare din fondul de carte, din diferite domenii, în perioada iulie-august.Vor prezenta scurte referate despre importanța cărții și a cititului, despre bucuria lecturii și beneficiile ei-la bibliotecă, bibliovoluntarele Luiza Ursei, Clăianu Nicoleta și Pîslaru Maria Alexandra.
2. Citim ca să ȘTIM, citim împreună cu voce tare și experimentăm  ceea ce citim, pentru a ne însuși cu ușurință știința experimentelor.Va prezenta referat, cititorul- Udrea Andrei;
3. Matematica distractivă, proiect care a atras tineri pasionați de știința cifrelor, un concept nou de a atrage copiii către această știință exacta, prin rezolvarea de probleme de logică, din fondul de carte al bibliotecii. Va prezenta referat, Popescu Gabriel;
4.Cursuri de educație financiară și e-commerce, proiect realizat în parteneriat cu B.J.A.I, două concepte importante pentru dezvoltarea fiecăruia dintre noi, la care am învățat să știm să ne economisim veniturile de la  vârsta copilăriei, să deosebim veniturile de cheltuieli, să cunoaștem interacțiunea cu domeniul bancar, să știm ce este un card, un cont bancar, un credit, o ipotecă, un depozit, etc.
5. Ora manierelor elegante- desfășurate pentru a învăța cum să ne comportăm în societate. Ne va recitata poezia ,, Bunele maniere”-Popescu Marin;
6.Cursuri de limba engleză, oferite de bibliovoluntara Stan Alexia, care ne va prezenta un referat.
7.Clubul curioșilor,cu ora de caligrafie, ateliere de șah, ateliere de  origami, sport, de  la care vom urmări videoproiecții.
Prin toate aceste activități susținute am avut ca obiectiv, dezvoltarea capacității copiilor, de a acumula noi informații necesare dezvoltării intelectuale și de a pune în practică cunoștințele pe care le-au dobândit, fie prin studiul în grup, fie prin lectură individuală, toate acestea realizându-se la Biblioteca Publică Galicea.
De asemenea au avut loc discuții libere legate de temele dezbătute, de ceea ce au învățat în această perioadă și transmiterea mai departe, prin propriile mijloace creative a ceea ce au învățat la bibliotecă, pentru a atrage către cultură și alți copii ai comunității noastre. 
Au fost premiați participanții la cele 7 ateliere de vacanță care s-au străduit a fi activi, cu initiative proprii și inovații constructive și educaționale.
La sfârșitul acestor activități grupul folcloric ,, Galicenii”, ne-a încântat cu un minibuchet de melodii populare românești.
Evenimentul a reunit utilizatori de carte, copii, tineri, părinți, bunici, reprezentanți ai Administrației Publice Locale , reprezentanți ai B.J.A.I, ai Televiziunii Etalon, realizatoarea emisiunii ,,Cântare cărții"- bibliotecar, Zenovia Zamfir și solista, Tatiana Mărcoianu și nu în ultimul rând meșterul opincar, Alexandru Ilinca.
Mulțumiri, adresate tuturor participanților și domnului primar Năfliu Ion și viceprimar, Mărăcine Florin, pentru cadourile oferite participanților la ateliere.
Evenimentul se va difuza, la Televiziunea Etalon, vineri - 30 august, orele 18, sau vineri - 06 septembrie, ora 18.

                                                                                   
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu