miercuri, 8 iunie 2022

Drăgășani: Diseminare proiect Erasmus + ”Des stéréotypes à l’égalité de genre, E 10 - Un pays ideal en photos/dessins. Leur monde idéal”

 Ieri, 7 iunie 2022, la Biblioteca Municipală Drăgășani, a avut loc diseminarea  Proiectului Erasmus+” Des stéréotypes  à  l’égalité de genre, E 10 - Un pays ideal en photos/dessins. Leur monde idéal”, proiect derulat de cadre didactice de la Școala Gimnazială Sutești. În fața diferențelor de statut , considerații și poziții constante între bărbați și femei în societatea actuală, proiectul vizează: promovarea egalității între genuri pe lângă ansamblul comunității educative și dreptatea socială în Europa de mâine, distrugerea prejudecăților despre ce trebuie să devină fetele și băieții, elevii sunt deja bine ancorați în cotidian, să reflecteze asupra stereotipurilor de gen pentru a le combate mai bine, să deconstruiască fundamentele raporturilor de gen.

 În cadrul diseminării au fost prezentate rezultate ale elevilor, de către doamnele profesoare, Melania Zamfir și Raluca Popescu. A fost amenajată și o expoziție de fotografii și desene realizate de eleva, Mădăraș Maria Cristina , din clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială Sutești. Dezbateri și sugestii referitoare la viitoare proiecte au vizat o scurtă conferință la care au participat, cadre didactice de la diferite școli, elevi de la Școala Gimnazială Sutești precum și bibliotecari. Biblioteca Municipală Drăgășani colaborează cu instituțiile de învățământ în cadrul parteneriatelor educaționale.

bibliotecari:

Cristina Prunel-Bărbulescu;

Alecsandrina Bătae,

ing.sistem, Romeo Istocescu.



















































 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu