luni, 28 noiembrie 2022

Biblioteca Publică Locală Copăceni-creațiile calificate pentru etapa județeană a concursului”Vâlcea-colț de rai”,ediția a XI-a

Secținea proză : STEF 4

      Mama, universul meu

    Mama este cuvântul magic pe care l-am rostit prima dată.Mama este totul pentru mine.Ea m-a născut și m-a crescut,ea a fost și este o rază de soare.E ca o adiere caldă de vară.Chiar dacă apar și neînțelegeri între noi două , o voi iubi întotdeauna și nu mi-aș imagina viața fără ea.Când plâng din lucruri mici, așa cum face fiecare copil, ea îmi este alături.Fără ea nu aș putea trăi.Fără ea nu aș putea gândi.Fără ea nu aș putea exista.O voi iubi cât de  mult posibil.
    Mamă, îti mulțumesc pentru grija pe care mi-o porți.
    Te iubesc , mami!


Limba mea cea dragă

    Limba română este ceea ce ne definește pe noi ca popor.Este ceea ce ne face să fim uniți, să ne înțelegem problemele, grijile, nemulțumirile, motivele de fericire.
    Limba română este semnul nostru distinctiv în comparație cu alte state.Ea ne face sa fim uniți.
   Româna este o limbă deosebită, dificilă, fonetică, însă melodioasă și ritmică în versuri, melancolică și emoționantă în proză.

Cartea, prietena noastră

    Cartea este foarte importantă pentru noi toți.Nu doar un adolescent are nevoie de multă lectură, chiar și un copil sau un om de vârsta a treia trebuie să citească.Cititul nu trebuie să fie o obligație, ci o plăcere.Trebuie să prindem dragoste pentru citit, de povești, de poezii, de romane, de cărți științifice, psihologice, de orice.
    Lectura îți îmbogățește vocabularul, te face mai inventiv, mai activ, mai inteligent.
   Citind, îți creezi un univers al tău în care te pierzi, te vezi lângă personaje .Ba chiar începi să te atașezi de ele în situațiile grele, punându-te în pielea lor și întrebându-te ce ai face dacă ai fi el sau ea.



Secțiunea pictură/desen:

ADA 28




RIA 3



TONY 2


ISA 5



AND 4




URSI 2




IULY 5




VEN 5




DEEA 5



MARI 6 






MONI 6




TEO 6












    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu