marți, 9 iunie 2015

C I R E S A R I I - editia a 45-a

             Duminica 7 iunie 2015, in localitatea Danicei, judetul Valcea, s-a desfasurat  cea de-a 45-a editie a concursului interjudetean cultural - sportiv CIRESARII. Manifestarea a fost organizata de Primarie in colaborare cu scolile din comunitate,iar spectacolul s-a desfasurat la SCOALA LAUNELE -DE-JOS.                 
           La aceasta manifestare au participat elevi de gimnaziu din comunitate si din localitatile invecinate respectiv:   elevii scolilor din localitatile:  Dobroteasa si Vitomiresti - judetul Olt, Ciomagesti si Cuca ,judetul Arges si Stoilesti, judetul  Valcea.Elevii au sustinut in fata publicului si a juriului (format din cadre didactice de la toate scolile participante), urmatoarele probe cultural- sportive:    
  •  grup vocal;                                                           
  • solist muzica populara 
  •  recitator;
  • dansuri populare
  • dansuri moderne
  • scenete
  • probe sportive: handbal fete / baieti.
           Probele culturale s-au desfasurat concomitent cu cele sportive.
           La sfarsitul programului, elevii scolilor care au obtinut cel mai mare punctaj, au fost premiati (premiile constand in diplome, carti, echipamente sportive), iar scoala care a obtinut cel mai mare punctaj a primit    CUPA CIRESARII 2015.  Scoala castigatoare a fost  SCOALA DANICEI UDRESTI.       
      Manifestarea a continuat cu invitati de onoare, solisti de elita ai muzicii populare romanesti -  GHEORGHE ROSOGA si CONSTANTIN ENCEANU. Aceasta activitate a avut un impact pozitiv in randul participantilor si s-a bucurat de o foarte mare audienta.                                                                  

 Bibliotecar, Ioana Stoica