luni, 28 martie 2016

Biblioteca cu Poveşti

De Ziua mondială a povestirii, 20 martie 2016, Secția pentru Copii a Bibliotecii Județene “Antim Ivireanul “ a demarat proiectul  Biblioteca cu Poveşti.

Este o inițiativă a Secției pentru Copii în parteneriat cu Asociația Tinerilor Formatori pentru Promovarea Dezvoltării Rurale din Râmnicu Vâlcea.
Este un proiect prin care vrem  să  trezim  interesul  în rândul elevilor pentru arta povestitului ( Storytelling). Elevii  vor putea să redescopere  legendele și basmele popoarelor,  tărâmul magic cu poveşti  şi eroi.

Le dam astfel copiilor ocazia de a călători  și descoperi, cu ajutorul poveştilor și imaginației, cultura mai multor țări. Basmele și legendele se spun în limba engleză şi prin acest proiect urmărim  să îi ajutăm pe copii să se exprime fluent  și în limba engleză.

Au participat la prima întâlnire 26 de elevi  din clasa a V-a B,  , 34 de elevi  din clasa a VII-a A si 36 de elevi din clasa a VI-a D de la Școala "Take Ionescu".  Elevii sunt îndrumați la limba și literatura română de doamna  profesoară  Florina Soare.

Copiii au ascultat legende în limba engleză din Portugalia, Turcia și Spania spuse de  voluntarii Ana Monthana, Fatih Yusuf Ocuklu, Ariadna Blanco Murias.
Au creat chiar propria poveste, în cadrul unui exercițiu  la care au participat cu mare entuziasm. Bucuria de a crea, de a spune si de a asculta legende şi  povești a fost foarte mare.

Urmatoarea întalnire va avea loc mâine, 29 martie, la Secția pentru Copii şi vor participa elevi de clasa a IV-a.

Galerie foto :

 
Ziua mondială a povestirii (World Storrytelling Day) celebrează în fiecare an, în luna martie, arta povestirii orale. De ziua mondială a povestirii, cât mai mulți oameni încearcă să povestească și să asculte povești în cât mai multe limbi și în cât mai multe locuri.

Vă mulțumesc pentru orice comentariu sau sugestie care ne-ar putea ajuta să derulăm cât mai instructiv şi interesant acest proiect  și în cazul în care  aveți drum pe la Bibliotecă, vă așteptăm cu drag!

Monica Cosac










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu