joi, 28 septembrie 2017

«Salvați Copiii» relansează Programul național de voluntariat Ora de Net



Dragi colegi bibliotecari
Stimați dascăli parteneri ai bibliotecilor noastre,

Salvați Copiii România, coordonatorul național al programului Ora de Net, relansează programul de voluntariat prin care își propune să contribuie la integrarea noilor tehnologii într-un mod creativ, util și sigur în viața copiilor și în procesul educațional. Proiectul se desfășoară din 2008, când a fost lansat sub numele Sigur.info. În acest timp, peste 360.000 de copii și 95.000 de părinți și profesori au beneficiat de informare sau consiliere și mai mult de 8.000 de sesizări au fost făcute pe liniile specializate. Peste 5.000 de tineri și cadre didactice s-au implicat în programul de voluntariat în cei opt ani de activitate, interacționând cu peste 2.600 de instituții de învățământ din toate județele țării.

Echipa Ora de Net invită bibliotecarii, profesorii și lucrătorii de tineret să se implice ca voluntari și să susțină o activitate educațională cu rol de consultare a copiilor, care va contribui la conturarea unei imagini de ansamblu asupra influenței mediului online asupra copiilor români. Detalii despre proiectul propus și beneficiile voluntarilor sunt disponibile pe platforma Ora de Net și pe pagina de Facebook a proiectului (Apasă aici).

Pe baza acestor rezultate, specialiștii Salvați Copiii vor pune la dispoziție informațiile necesare pentru ca voluntarii din întreaga țară să poată susține sesiuni tematice dedicate copiilor, profesorilor, părinților sau specialiștilor interesați de folosirea noilor tehnologii de către copii. Contextele de învățare experiențială propuse vor implica atât validarea și integrarea oportunităților oferite de Internet, cât și informarea și ghidarea copiilor pentru a se feri sau a răspunde eficient eventualelor situații riscante.

Vă rog încă o dată - pe cei care nu ați făcut-o deja - să vă înscrieți pe platforma http://oradenet.salvaticopiii.ro/fii-voluntar, alăturându-vă astfel reţelei de profesionişti Ora de Net în promovarea practicilor, politicilor și infrastructurii necesare pentru ca instituțiile din România să se alinieze la standardele europene de educare a generației nativilor digitali. 

Valentin Smedescu

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm contactați:
Georgiana Roșculeț, Coordonator Educațional Ora de Net
georgiana.rosculet@salvaticopiii.ro



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu