joi, 29 martie 2018

EduCab - şapte computere pentru şase biblioteci vâlcene :)




Prin grija prietenilor noştri de la Romania EduCab, şase biblioteci publice vâlcene mai primesc câte o investiţie care le va fi de mare folos în împlinirea misiunii lor: şapte computere – câte unul pentru cinci biblioteci şi două pentru o bibliotecă.

În repartizarea calculatoarelor aduse ieri de la Bucureşti de către o echipă organizată la nivel de Bibliotecă Județeană, am ţinut cont de solicitările formulate de voi, de nevoile stringente pe care le aveţi, însă şi de activitatea pe care o desfăşuraţi fiecare.

Din această primăvară, sprijinul pe care ne străduim să-l dăm bibliotecilor publice din judeţul Vâlcea îşi schimbă în mod semnificativ coordonatele de abordare: împreună cu prietenii/ partenerii noştri de la EduCab – şi, desigur, în consonanţă cu aşteptările tuturor entităţilor care ne susţin programele şi proiectele - vom investi doar în bibliotecile care îşi demonstrează/ probează preocuparea pentru binele comunităţii în care funcţionează, şi nu doar „existenţa” teoretică. Şi mai sintetic, investiţiile vor fi coordonate către bibliotecile în care sustenabilitatea programelor "post-Biblionet" este vizibilă, ireversibilă; în care echipamentele obţinute cu eforturi şi dăruire, de la parteneri care conştientizează importanţa unei biblioteci publice în comunitate, sunt utilizate în scopul pentru care au fost "investite".


Aşadar, vor primi computere:
1.       Pietrari – una unitate
2.       Amărăşti – una unitate
3.       Galicea – două unităţi – întrucât este singura bibliotecă vâlceană care, deşi nu a fost eligibilă pentru Programul „Biblionet – lumea în biblioteca mea” (nefiind pe atunci funcţională), a recuperat spectaculos terenul pierdut şi constituie pentru noi o prioritate în privinţa dotării cu echipamente şi implicării în programe şi proiecte post-Biblionet
4.       Mihăeşti – una unitate
5.       Scundu – una unitate
6.       Băbeni – una unitate

Computerele sunt în stare foarte bună, au fost fabricate de Hewlett-Packard şi au configuraţie specifică sistemelor de calcul i5. Au adaptoare/ cablaje noi şi fiecare are propriile-i boxe, de asemenea HP. Au nevoie de monitoare care, sperăm, vor fi mai lesne procurate la nivel local, eventual cu ajutorul adminitraţiei locale finanţatoare.

În urmă cu cca. două săptămâni, în Biblioteca Publică Vlădeşti/ bibliotecară Anca Ciobotea, EduCaB a investit, de asemenea, o unitate de computer şi o imprimantă color, tot HP. Echipamentele ne-au fost aduse într-o seară de week-end, la Biblioteca Judeţeană Vâlcea, de către prietenele noastre Roxana Nicolaescu şi Corina Şerbanadmirabil implicate alături de Mihai Lupu (toţi vâlceni!!!) :) în România EduCab.

Toate colegele bibliotecare de la bibliotecile vâlcene de mai sus - Crina/ Pietrari, Alexandra/ Amărăşti, Maria/ Galicea, Luminiţa/ Mihăeşti, Tincuţa/ Scundu şi Liliana/ Băbeni - sunt aşteptate la Biblioteca Judeţeană Vâlcea să-şi ridice computerele, cu un telefon în prealabil.

PS1: în scurt timp, echipa de la Biblioteca Județeană Vâlcea va aduce de la Bucureşti şi piesele de mobilier pe care le-aţi solicitat, care vor fi repartizate de asemenea potrivit criteriilor de mai sus.
PS2: computerele şi mobilierul sunt investite de EduCaB via prietenii si partenerii de la Unicredit Business Integrated Solutions S.C.p.A.

Mulţumim frumos! ("strigă glasuri de copii", şi nu numai) 😇😇😇

Valentin Smedescu













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu