miercuri, 28 noiembrie 2018

Biblioteca publica locala Mihaesti - Centenar Marea Unire

CENTENAR MAREA UNIRE

In acest an comemoram 100 de ani de la evenimentul politic major al anului 1918: desavarsirea statului national roman, realizata prin unirea provinciilor romanesti cu Romania.
Cu aceasta ocazie, la Biblioteca Publica Locala Mihaesti, a avut loc pe data de 21.11.2018 activitatea dedicata Marii Uniri, intitulata: Centenar Marea Unire.La acest eveniment au participat elevii clasei a IV-aA , indrumati de doamna invatatoare Manafu Cornelia, de la Scoala cu clasele I-VIII Buleta, si grupa pregatitoare, indrumati de doamna educatoare Glont Ramona, de la Gradinita cu program normal Buleta.
Programul a fost pregatit de doamna bibliotecara Fotolescu Luminita. Aceasta a prezentat o proiectie realizata in PowerPoint, intitulata “Centenar Marea Unire”.Doamna Manafu Cornelia a mai completat cu alte amanunte prezentarea facuta.In continuare, doamna Fotolescu le-a propus elevilor concursul cu premii intitulat “Unirea, vazuta prin ochi de copil”. Participantii la acest concurs trebuie sa prezinte un eseu despre viziunea lor asupra Unirii. Acest concurs a fost premiat de doamna Fotolescu cu diplome si carti.Cartile au fost oferite de Romania EduCab, prin Biblioteca Judeteana Antim Ivireanu.Premierea a avut loc pe data de 28.11.2018.Prescolarii au fost initiati in minunata lume a cartilor.Doamna bibliotecara le-a citit cateva povesti si poezii.La final,dupa discutii, toti elevii si prescolarii au primit diplome de participare la acest eveniment.
A fost o activitate frumoasa, incununata de succes, pentru ca, pana la urma,"Istoria este cea mai frumoasa poveste!"(prof.dr.Adrian Cioroianu).
Bibliotecar,
Fotolescu Luminita

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu