miercuri, 21 noiembrie 2018

Pietrari - ,,Dă BLOCK agresivității. Și "glumele" dor. Stop Cyberbullying!"

Biblioteca Publică Pietrari și Școala Gimnazială Pietrari, în parteneriat cu Organizația Salvați Copiii au desfășurat in aceasta luna mai multe activități in cadrul proiectului educațional ,,Dă BLOCK agresivității. Și "glumele" dor. Stop Cyberbullying!", adresat copiilor și tinerilor din învățământul primar și gimnazial.
Elevii claselor a V-a, a VII-a B, coordonați de dna profesor Anamaria Sandulescu, coechipieră în realizarea acestui proiect, ca si colegii lor mai mici din clasa a II-a, invatator Georgiana Maracinescu si din clasa a III-a, invatator Marius Sobolu, au descoperit la biblioteca înțelegerea faptului ca uneori cuvintele folosite pot lasa urme adanci in suflete, a fenomenului de buĺlying (agresiune verbală, fizică) și a celui de cyberbullying(hărțuirea online).










Au fost folosite resursele platformei Ora de net, dar si alte resurse complementare, cum ar fi :"Scara cuvintelor care ranesc", ppt-uri, resurse youtube,etc. in asa fel incat cei mici sa inteleaga ca internetul este supus aceloraşi reguli şi legi ca şi viaţa reală. Defăimarea sau insultarea cuiva online este un lucru rău şi poate fi pedepsită. Pentru că a posta un comentariu jignitor a necesitat doar câteva click-uri, unii pot să nu conştientizeze gravitatea situaţiei pe care o va genera gestul lor. De asemenea, copiii au primit sfaturi legate de cum trebuie sa procedeze in situatia in care se confrunta cu o astfel de situatie. 




De asemenea, a fost organizata si o intalnire la care au participat doar parinti ai copiilor din localitate.
Continuam astfel sa derulam programul initiat de organizatia Salvati Copiii Romania si intitulat "Ora de net"- ora la care afli cum să fii în siguranță pe net și cum să eviți pericolele online.
Mulțumim elevilor și doamnelor profesoare, pentru implicare!


Mai multe imagini din proiect...

Bibliotecar,
Crina Popescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu