luni, 6 mai 2019

Pietrari: Concursul de robotică NEXTLAB.TECH

Coderii avansați ai clubului Wizards Code Club Pietrari se pregătesc pentru participarea la concursul gratuit de robotică pentru elevi nextlab.tech, înregistrat în calendarul aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale ce va avea loc în data de 11 mai 2019.
Concursul este precedat de un curs de robotică  susţinut de profesori universitari din domeniul informaticii. Cursul este bazat pe webinarii şi e gratuit.




Cursul şi concursul de robotică Nextlab.tech sunt deschise tuturor copiilor din Romania, cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani, grupaţi în echipe, coordonaţi de mentori. Participarea este gratuită. Orarul este flexibil, cursul fiind înregistrat în webnarii care pot fi urmărite oricând, chiar și de acasă.
„Prin înscriere îi puteţi ajuta pe elevi să înveţe să programeze roboţei bazaţi pe Arduino şi să lucreze în Open Roberta. Este cel mai avansat concurs de robotică pentru elevii din România! Prima fază e bazată pe roboţei virtuali şi e 100% online!”, spun organizatorii.   
Concursul este organizat de Asociaţia „Clubul Informaticii Economice - CyberKnowledgeClub”, Bucureşti România (asociaţie profesională a cadrelor didactice din Facultatea de Cibernetică, Statistică a şi Informatică Economică, ASE, Bucureşti) cu sprijinul logistic al Nextlab.tech.
Pregătirea echipei de la Pietrari are loc la bibliotecă în fiecare duminică, între orele 10-13. Pe lângă lecțiile on-line parcurse, la clubul de robotică asamblăm și programăm roboți lego, mini-sumo, eco-roboți, realizăm proiecte programabile în Arduino Uno.




Bibliotecar,
Crina Popescu

Un comentariu: