luni, 20 mai 2019

Pietrari: Participare la Conferința ANBPR 2019

În perioada 23-24 mai 2019 Biblioteca Publică Locală Pietrari va participa la Conferința Națională a ANBPR  BiblioPUBLICA ce va avea tema “Bibliotecile publice - teritorii ale cunoașterii și memoriei colective”. Ediția de primăvară a Conferinței de la Sibiu este un eveniment profesional co-organizat de Biblioteca Județeană „ASTRA” Sibiu și ANBPR, cu suportul sponsorilor, partenerilor și al colaboratorilor tradiționali ai Asociației, dar și cu implicarea reprezentanților bibliotecilor publice la nivel național.

Bibliotecile, ca teritorii ale experiențelor colective, au devenit astăzi medii de testare și validare a celor mai noi paradigme de învățare, fiind totodată centre de inițiere complementare școlii, bazate pe mentorat și coaching. În plus, bibliotecile au capacitatea, încă insuficient explorată, de a deveni spații dinamice de difuzare a bunelor practici și de stimulare a inovației, cu participarea utilizatorilor serviciilor de bibliotecă.



Bibliotecile prezentului sunt nevoite să învețe din mers, să fie flexibile, să fie receptive la
această reformă a informației, fără de care progresul și inovația nu ar fi accesibile. Digitalul este acum limba universală a tuturor profesiilor, iar bibliotecile sunt astăzi conectate la tehnologie și contribuie în mod consistent și structurat la promovarea tuturor formelor cunoașterii și la recuperarea memoriei colective, ca garant al unei evoluții sustenabile a generațiilor.
Pornind de la aceste premize, Biblioteca Pietrari va susține două prezentări:”Coding makes me happy” și ”100 de ani în 100 de postări” ce sunt înscrise în cadrul atelierelor ”Programe și proiecte de literație în biblioteci” și ”Inițiative de memorie locală și patrimoniu imaterial” ce se vor desfășura începând cu orele 15, respectiv 17, în data de 24 mai 2019, în foaierul Bibliotecii Județene ASTRA din Sibiu. Participarea Bibliotecii Pietrari la această conferință este susținută de Fundația Progress prin proiectul ”Code Kids-Copiii fac coding în bibliotecile publice”.
Conferința ANBPR de la Sibiu se înscrie în seria manifestărilor dedicate Anului Cărții, fiind un eveniment de marcă pentru comunitatea bibliotecarilor din România.

Bibliotecar,
Crina Popescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu