joi, 16 mai 2019

Pietrari: ,,Voluntariat pentru Dezvoltare Durabilă”

In perioada 13-20 mai 2019, sărbătorim din nou voluntariatul prin intermediul a peste 150 de activități care implică mii de voluntari din toată țara, activități ce au ca teme Obiectivele de Dezvoltare Durabilă cuprinse în Agenda 2030.
La Biblioteca Pietrari, prin voluntariat, ne ocupăm de organizarea primei biblioteci de... semințe.
”Biblioteca de semințe” de la Pietrari se dorește a fi un manifest pentru hrană curată și trai sustenabil ce face parte din Obiectivul de Dezvoltare Durabilă 2. Biblioteca va fi cu acces gratuit, iar oamenii își vor putea lua – tot fără bani – semințe pentru propriile grădini sau, după caz, vor putea face schimb de semințe,.
La fel ca într-o bibliotecă normală, vizitatorii trebuie să-și facă fișă pentru a putea lua semințe, având obligația să returneze alte semințe în schimb. Ne propunem ca în viitor să oferim cultivatorilor posibilitatea de a prezenta o parte din produsele cultivate pe cont propriu, asigurând un schimb de legume și fructe proaspete, să organizăm evenimente culinare la care să fie puse în valoare produsele agricole obținute din semințele împrumutate de la bibliotecă, toate acestea având ca scop impulsionarea comunității să le urmeze modelul.





"Biblioteca de semințe", o idee de proiect câștigătoare a competiției SNV 2019! 

Mulțumim Pro Vobis pentru încredere și susținere!
Mii de mulțumiri tuturor donatorilor de semințe pentru semințele oferite bibliotecii, voluntarilor bibliotecii pentru ajutorul oferit în selectarea, clasificarea și organizarea bibliotecii, în promovarea informațiilor cuprinse în broșura Agenda 2030 prin dezbateri și jocuri Go Goals, micilor coderi ai Wizards Code Club Pietrari pentru semințele oferite, și în mod special, voluntarilor Ceprăzaru Irina, Anamaria Sandulescu, Voican Mihaela, Livia Muresan, Ionut Coman, pentru sprijinul oferit în organizarea dezbaterii "Semințe cu suflet" ce a avut loc, la Biblioteca Pietrari, miercuri, 16.05.2019.

Imagini SNV 2019 / Biblio-voluntariada

Bibliotecar,
Crina Popescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu