marți, 14 ianuarie 2020

Galicea-Agendă activități educaționale, pe luna ianuarie


În perioada, 14-24 ianuarie 2020, la Biblioteca Publică Galicea se implementează patru proiecte educaționale:
1. Medalion literar, dedicat  Luceafărului poeziei românești-Mihai Eminescu, activitate realizată cu utilizatori de carte ai bibliotecii noastre, care  cuprinde următorul program:
-moment poetic, lecturare și recitare poezii;
-audiție și interpretare melodii, pe versurile poetului Mihai Eminescu;
-povestioara ,, Și Eminescu a fost copil”;
- Să le vorbim copiilor despre Eminescu, referat prezentat de bibliotecar;
-Joc ,, Reporterii Eminescu”, întrebări adresate, între cititori, din materialele prezentate la bibliotecă;
-miniexpoziție de carte, autor Mihai Eminescu.
2. Concursul de creație ,, Vâlcea –colț de rai”, faza județeană, în  15 ianuarie, zi cu dublă însemnătate ,, Ziua Culturii Naționale” și ,, Ziua nașterii poetului Mihai Eminescu”,  se va omagia în parteneriat cu Biblioteca Județeană Antim Ivireanul, prin premierea tinerilor promotori ai culturii și creației  vâlcene, participanți la concursul de creație ,, Vâlcea –colț de rai”.
3. ,, Noi nu ne uităm istoria”, proiect ce se va implementa duminică, 19 ianuarie 2020, la Biserica Sf.Nicolae, în baza parteneriatului  încheiat cu Școala Catehetică  a Parohiei Galicea, cu referire la cele două evenimente: ,, Ziua Culturii Naționale ” și ,, Ziua Unirii Mici”.
4. ,,Importanța și semnificația zilei de 24 ianuarie”, videoproiecția poveștii  ,,Moș Ion Roată și Unirea”, de Ion Creangă, în baza parteneriatului educational încheiat cu prof.înv.preșcolar,Neacșu Carmen, de la GPN Galicea, cu participarea Grupei Mijlocii-Fluturașii.
Bibliotecar,
Tițu Maria

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu