joi, 5 octombrie 2023

Drăgășani: Ziua Mondială a Educației la bibliotecă

Astăzi,  5 octombrie 2023, lumea întreagă sărbătoreşte Ziua Internaţională a Educaţiei, eveniment desemnat de UNESCO pentru a celebra importanţa învăţământului şi a profesorilor din întreaga lume.
La Biblioteca Municipală Drăgășani, marcăm acest eveniment prin expoziții de carte, cărți tematice referitoare la rolul educației precum și cărți scrise de autori români aniversați în luna octombrie, în cadrul Proiectului ”Citește românește!”. De asemenea tineri din Martinica desfășoară activități în Sala de lectură a bibliotecii, în cadrul Proiectului"Conștientizare și sustenabilitate în România". Acest proiect este finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate, și este implementat de Asociatia Pro Dezvoltare Dacia (APDD) Drăgășani - România și D'Antilles & D'Ailleurs (DA & DA) Martinica - Franța.
Scopul proiectului este de a dezvolta și promova conștientizarea asupra sustenabilității în România, oferind participanților oportunitatea de a învăța și de a contribui la protejarea mediului înconjurător și la promovarea unui stil de viață sustenabil. Astăzi tinerii au realizat  materiale dedicate Zilei Mondiale a Educației iar copiii care au venit la bibliotecă au desenat, au decupat , au pus în practică diverse jocuri de rol prin intermediul jucăriilor și al cărților.
 
Bibliotecar,

 Cristina Prunel-Bărbulescu;

Alecsandrina Bătae;

ing.sistem, Romeo Istocescu.




























 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu