luni, 8 ianuarie 2024

PLAN ANUAL DE ACTIVITĂȚI CULTURALE - Biblioteca „Damian Ureche” Slătioara

 PLAN ANUAL DE ACTIVITĂȚI CULTURALE


  ✅Biblioteca „Damian Ureche” Slătioara,  funcționează in conformitate cu cerințele si standardele impuse de Legea  Bibliotecilor, același spațiu fizic si virtual, amenajat bine si destinat cărții si culturii. Fondul de carte este de 4000 volume, cărți, reviste, etc, dispuse sistematic pe  circa 90  metri liniari de rafturi.

  ✅Activitatea desfășurată pe durata anului 2023 începând cu luna Septembrie: 150 utilizatori înscriși, 2834 vizite in vederea desfășurării diferitelor activității, 685 volume de carte împrumutate la domiciliu. Au fost asigurate de la bugetul local condițiile material necesare. Biblioteca este dotata cu 3 calculatoare 1 imprimanta si un videoproiector. Biblioteca  este în colaborare cu  Școala Gimnazială, Grădinița Slătioara și alte organizații non-guvernamentale.

✅Biblioteca își propune să-și diversifice activitatea, dincolo de rolul pe care îl are (de a constitui, organiza, prelucra, dezvolta și prezerva colecțiile de cărți, publicații seriale, documente și baze de date), atrăgând cât mai mulți utilizatori și beneficiari. Biblioteca trebuie să redevină pilonul principal în educația generațiilor prezente și viitoare. Și, în acest context, rolul slujitorului bibliotecii este esențial. Prin dragostea față de oameni, de carte, de știință, de țară, pot și trebuie să atragă mai ales tânăra generație și să amintească celor maturi rolul cărții în devenirea lor ca oameni și ca profesioniști în diverse ramuri. Și toate acestea, prin programe, proiecte, activități bine închegate, care să îmbine știința și sufletul.

✅Biblioteca este o instituție publică care funcționează în subordinea Consiliului Local Slătioara, are în patrimoniul său resursele necesare pentru a răspunde nevoilor tuturor membrilor comunității în ceea ce privește informarea, cercetarea, cunoașterea, creativitatea și dezvoltarea personală.

✅Serviciile, care vor fi oferite beneficiarilor în anul 2024

📌Turul sau prezentarea bibliotecii pentru utilizatorii noi;

📌Orientarea și îndrumarea în spațiile bibliotecii;

📌Accesul la resursele informaționale ale Bibliotecii;

📌Acces la echipamentul Bibliotecii: computere, imprimantă, scaner.

📌Consultarea şi împrumutul de publicaţii la domiciliu ;

📌Activităţi de promovare a cărţii – expoziţii, 

📌Formarea culturii informaționale a utilizatorilor;

📌Instruirea utilizatorilor în domeniul alfabetizării digitale;

📌Expoziții și prezentări tematice de carte;

📌Activități de promovare a lecturii;

📌Oferirea spaţiilor pentru dezbateri şi întâlniri publice;

📌Oferirea accesului gratuit și nelimitat la internet prin rețeaua WiFi;

📌Promovarea lecturii și a informării în comunitățile virtuale ale bibliotecii;

📌Instruire non-formală în domeniile: Limbi străine, acces la justiție, etc...

📌Digitizarea și arhivarea documentelor de importanță istorică locală;




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu