marți, 30 octombrie 2018

Înscrieri la Atelierul de instruire «Laborator de propagandă: tu știi să o recunoști?»*





Dragi colegi,

În 6 decembrie 2018, Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea organizează, pentru maximum 20 de bibliotecari de biblioteci publice din judeţ atelierul gratuit de instruire «Laborator de propagandă: tu știi să o recunoști?»*.

Întrucât nu putem depăşi numărul maxim de 20 cursanţi (instruirea este interactivă, iar tema este complexă), vom recurge din nou la regula „primul venit, primul servit”. Aşadar, aşteptăm cu interes înscrierile (în online, fireşte, aşa cum „se întâmplă” preponderent şi propaganda) :)  

Atelierul se va desfăşura la Sala de Lectură a BJAI Vâlcea (etajul al II-lea), între orele 10.00 şi (cel târziu) 14.00, cu pauză. Cu concursul managementului instituţiei noastre şi al colegilor de la IT, vom instala pentru atelier atâtea computere câte vor fi disponibile în Bibliotecă în acea zi. O parte dintre cursanţi vor putea lucra şi pe tabletele, laptopurile sau telefoanele inteligente pe care şi le aduc de acasă (vă rugăm să vă asiguraţi că aveţi baterie sau măcar încărcător) :)

În vederea bunei desfăşurări a training-ului, care presupune ceva resurse – BJAI Vâlcea transportă formatorii de la/ către Bucureşti, asigurând şi alte facilităţi – vă rugăm ca înscrierile să fie făcute cu responsabilitate - adresă de e-mail validă şi accesată curent, în sfârşit, să respectăm programul stabilit şi să ne încadrăm în toate condiţiile de participare (va exista şi un suport de curs transmis online, un protocol de parteneriat + alte comunicări electronice).


Surse foto - https://mediawise.ro/propaganda-pentru-gandire-critica-primul-atelier/ şi captură de ecran cu pagina revistei noastre, în care am anunţat că vom organiza atelierul (dată fiind complexitatea derulării lui, pentru celălalt atelier – Happy Onlife – încercăm să desluşim alte variante de organizare)




__________________________________________
*«Laboratorul de propagandă: tu știi să o recunoști?» este un atelier util într-o lume supra-saturată de informație și acces ușor la diverse platforme de socializare online.
La atelier, bibliotecarii învață cum să recunoască propaganda vizuală contemporană, ce tehnici de comunicare folosește și cât contează contextul publicării unui mesaj de propagandă atunci când îi analizăm impactul.
Vor identifica și evalua exemple de propagandă contemporană în context românesc cu ajutorul platformei digitale cu conținut generat de utilizatori MindOverMedia: Propagandă pentru gândire critică.
Atelierul abordează propaganda și dezinformarea în context electoral, dar și propaganda în registrul naționalist. Ajută bibliotecarii și membrii comunității locale să filtreze informațiile în format vizual tot mai folosit în mediul online.
Exercițiul cultivă gândirea critică și abordează propaganda din perspectivă contemporană și mai puțin istorică. Dezvoltă un simț al responsabilității sociale în ceea ce privește răspândirea propagandei online, iar participanții își exersează curajul să-și exprime opiniile și să participe la discuții despre subiecte controversate, pe marginea cărora oamenii pot fi în dezacord.
După atelier, bibliotecarii vor putea să pună în practică cele învățate la bibliotecă. Platforma MindoverMedia este o unealtă de învățare gratuită, care poate fi folosită de către profesori și bibliotecari, la clasă sau la bibliotecă.
Atelierul a fost dezvoltat în proiectul ‘MindoverMedia – Propagandă pentru gândire critică’ des­pre care puteți citi mai multe la https://mediawise.ro/propaganda-pentru-gandire-critica-primul-atelier/
Durata atelierului: între 3 şi 4 ore, cu pauză.



                                                                           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu