vineri, 12 octombrie 2018

Pietrari: Campania de promovare a istoriei locale ”100 de ani în 100 de postari"

Se apropie aniversarea a 100 de ani de la momentul culminant pentru care România a intrat în primul război mondial: marea unire înfăptuită în 1918. 
Biblioteca Pietrari isi propune, prin această campanie media ce utilizează cel mai rapid mijloc de informare al zilelor noastre, internetul, să trimita spre casele și mințile pietrarenilor câteva "picături de istorie locală" în cele 100 de postari pe care le vom realiza până la data de 1 decembrie 2018. 

”100 de ani în 100 de postari" am vrea să fie o lecție de istorie. O întoarcere în trecut ca să știm cine suntem și cine am putea fi. Să învățăm, dacă putem, din greșelile istoriei ca să scriem următorii 100 de ani pentru generațiile ce vin.

Film de prezentare aeriana a localitatii

Informațiile ce vor fi utilizate in cadrul campaniei au fost preluate din diferite documente ce au fost studiate la Arhivele Statului București, Arhivele Statului Valcea sau care au fost descoperite în colecția de volume de istorie a județului nostru a 
Bibliotecii Pietrari, acestea stând la baza apariției volumelor "Monografia comunei Pietrari", apărută în 2001, "Școala din Pietrari la 170 de ani", din 2006, și a volumului "Pietrari, localitate cu nume de cremene", publicată în 2010, autori, cu voia dumneavoastră - Constantin Meresescu, Crina Popescu. 
Sper ca acest demers să fie bine primit de toate persoanele din lista mea de pe reteaua de socializare folosita, dar în mod special de pietrărenii mei aflați mai aproape sau mai departe de locul numit, cu drag, "ACASA". 
Detalii despre această campanie puteți afla la Radio România Actualități, în cadrul emisiunii O sută de Minute Bune.

Bibliotecar,
Crina Popescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu