marți, 2 octombrie 2018

O zi de poveste, o zi cu povesti!


        Asa, printre povesti si personaje, au petrecut doua ore micutii de la Gradinita Launele de Jos, insotiti de doamna educatoare Mihai Elena, la biblioteca Danicei. Au fost foarte incantati de cartile prezentate si mai ales de vizionarea si audierea celor mai frumoase povesti si cantece pentru copii. Multi dintre ei nu mai avusesera aceasta ocazie si au fost bucurosi si frumos impresionati de personajele din povesti; cu greu s-au despartit de biblioteca. Urmatorii mici utilizatori au fost copiii de la Gradinita Udresti, insotiti de doamna educatoare Neagoe Elena. Curiosi si incantati de tot ce au vazut in biblioteca, mai ales de personajele din povestile preferate, muzica pentru copii  sau desene animate, si-au manifestat dorinta de a reveni ori de cate ori va fi posibil. Bucuria de a reveni se citea in ochii tuturor, asa ca impreuna cu doamnele educatoare am stabilit un program de lucru pe viitor.
 In continuare, elevii  claselor  I - IV de la Scoala Launele de Jos, insotiti de doamna invatatoare Manea Georgiana, au vizitat biblioteca si timp de doua ore au desfasurat diverse activitati: au recunoscut personajele din anumite povesti, au citit cate un fragment din „Amintiri din copilarie”, apoi au vizionat alte povesti de Ion Creanga. Incantati de cele vazute, au dorit sa revina si au propus ca orele de lectura sa se desfasoare in biblioteca. Impreuna cu doamna invatatoare, am stabilit un program de lucru pe viitor. La fel s-a procedat si cu elevii clasei a II-a de la Scoala Udresti. Am stabilit impreuna cu domnul invatator Dineci Floret, ca in fiecare zi de vineri, in intervalul orar 10 - 12, elevii sa-si desfasoare activitatea aici, printre carti , povesti, basme... 
Ne dorim ca, astfel, copiii sa devina mai curiosi in ceea ce priveste actiunea povestilor, iar dorinta lor de a citi sa se amplifice.











Bibliotecar,
Ioana Stoica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu