joi, 17 ianuarie 2019

Premiile Concursului Vâlcea - colţ de rai, Ediţia 2018





În 15 Ianuarie 2019, de Ziua Culturii Naţionale, la Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea, a avut loc festivitatea de premiere* a Concursului "Vâlcea - colţ de rai" / Ediţia a VII-a/ An Centenar 2018.

Alături de noi și de partenerii noștri s-au aflat, ca în fiecare an, primarii localităților (alfabetic): Galicea/ Ion Năfliu, Păușești Măglași/ Alexandru Dediu, Pietrari/ Nicolae Moraru și viceprimarii localităților Galicea/ Florin Alexandru Mărăcine și Pesceana/ Georgian Fulgescu.

Tot ca în fiecare an, împreună cu bibliotecarii din județ, au venit la festitivitatea de premiere cadre didactice îndrumătoare ale elevilor, părinți, rude ale premianților, oameni apropiați instituției noastre și fenomenului cultural vâlcean.

Mulțumim frumos colegilor bibliotecari implicați** în proiect și tuturor partenerilor care contribuie la înfăptuirea lui.

Fără astfel de implicări pro bono, se pare că aproape nimic nu mai poate fi înfăptuit în societatea în care trăim...
*
PS: În debutul evenimentului, Elena Luiza Ursei, elevă din Galicea, a recitat audienței „Doina” lui Mihai Eminescu.
*
Premiile au fost acordate de către:

• Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea
• Cercul de la Râmnic „România – Grădina Maicii Domnului”, reprezentat de Mihai Sporiș
• Societatea Culturală „Anton Pann”, reprezentată de Violeta Scrociob și Nicu Cismaru
• Societatea Națională Independentă a Persoanelor cu Dizabilități Vâlcea + Cenaclul „Petale”, reprezentate de către Dumitru Zamfira
• Liga Femeilor Creştine Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului, reprezentată de către Zenovia Zamfir.
*
Premianții au primit din partea noastră și a partenerilor noștri diplome care le atestă performanța, cărți (inclusiv proprii – Mihai Sporiș, Dumitru Zamfira, Nicu Cismaru, Adina Enăchescu), picturi realizate de către doamna Violeta Scrociob (premiile I la secțiunile Pictură și Icoană + alte două premii nou-instituite), reviste și alte publicații dedicate Anului Centenar (dar nu numai), creații de artă plastică s.a.
*
Cercul de la Râmnic „România – Grădina Maicii Domnului” a premiat trei elevi, pe toți cei 12 bibliotecari implicați în această ediție a proiectului și pe toți cei 12 primari ai localităților care susțin aceste biblioteci.
*
În afara contribuției la premiile acordate de către BJAI Vâlcea, Societatea Culturală „Anton Pann” (a instituit din acest an și) a oferit două premii „Anton Pann”, la secțiunile Pictură și Icoană.
*
Societatea Națională Independentă a Persoanelor cu Dizabilități Vâlcea + Cenaclul „Petale”, reprezentade de către dl. Dumitru Zamfira a premiat doi elevi și o bibliotecară.
Premiile oferite de către dl Dumitru Zamfira și înmânat de către doamna Elena Stoica, prezentă la festivitate, poartă numele „Ilorian Păunoiu”, „Alexandru Horezeanu” și „Iulian Trușcă” și au ajuns la doi elevi și o bibliotecară.

În afară de premiile în bani oferite de către Alexandru Dediu, primarul comunei Păușești-Măglași, premianților din localitatea domniei sale, singurul care a oferit premii în bani a fost dl. Dumitru Zamfira.
*
Liga Femeilor Creştine Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului a premiat două eleve, cu două premii purtând numele „Justinian Marina” și „Bartolomeu Anania”.
*
Regretăm că n-au putut fi prezenți la festivitate elevii premianți din Drăgășani, una dintre eleve obținând premiul I la trei secțiuni (cum anunțam ieri*), o altă elevă – un premiu I și un premiu al II-lea, ceilalți având și ei premii însemnate…
Ne pare rău, de asemenea, că din fotografia de grup de final lipsesc mulți participanți la eveniment (toți elevii și bibliotecara din Horezu, de ex., dar și alții – dependenți de mijloace de transport în comun).
*
În momentul în care vom obține de la partenerii noștri toate fotografiile și înregistrările video ale evenimentului, vom constitui un album online pe care îl vom promova public.
*
Așadar: Premianţi „Concursului Vâlcea – colţ de rai” 2018/ Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea:

Secţiunea Poezie
Premiul I: Alexandra Marinescu (Ali)/ Drăgăşani şi Miriam Andreea Truşcă (ARIA)/ Drăgăşani
Premiul II: Elena Luiza Ursei (ELENA 2004), Alexandra Gabriela Costea (CAG 2018), Elena Irina Obogeanu (IRINA 2005), Ioana Alisa Bîrsoianu (BIA 2005), Elena Eliza Antonoiu (03 AEE), Georgiana Sabina Petrică (SAB 2005), Maria Diana Vulturu (14 VMP), Andreea Elena Ştefănescu (SAE 21)/ toţi din Galicea
Premiul III - Elena Melisa Predescu (PEM), Anca Maria Sorică (AM2006)/ ambele Amărăşti + Dimitrie Goran (Meșterul Manole) şi Maria Bojin (Miorița)/ ambii Păuşeşti Măglaşi

Secţiunea Proză
Locul I – Alexandra Marinescu (Ali)/ Drăgășani
Locul II - Rareş-Ionuţ Marinescu (RAR 2018)/ Pietrari
Locul III – Nicoleta Mӑcӑu (NICO.M)/ Dănicei

Secţiunea Pictură
I. Alexandra Marinescu (ALI)/ Drăgăşani; Echivalent Premiului I acordat de către noi, s-a instituit premiul „Anton Pann” la secţiunea Pictură, decernat de către Societatea Culturală Anton Pann; îl obţine în acest an Eva Vilău (EVA 2000)/ Vlădeşti
II. Miriam Andreea Truşcă (ARIA)/ Drăgăşani
III. Ionuţ-Gabriel Pruteanu (Lester)/ Drăgăşani
Menţiuni: Roxana Neferu (Roxy N)/ Dănicei + Ana Dumitru (ANA D.)/ Dănicei

Secţiunea Icoană/ Pictură pe temă religioasă
1. Andreea Nicoleta Udrea (DUSU 11)/ Pesceana; Echivalent Premiului I acordat de către noi, s-a instituit Premiul „Anton Pann” la secţiunea Icoană, decernat de către Societatea Culturală Anton Pann; îl obţine în acest an Daria Cîrstea (MIA 2018)/ Vlădeşti
2. Alexandra Mătulescu (ALY)/ Pesceana
3. Andreea Antonie (ANDA)/ Horezu) + Teodora Ciocîrlan (TEO)/ Horezu
Menţiuni: Cosmina-Maria Aniţescu (MARY)/ Horezu + Iulia Robu (LULU 23)/ Pesceana


Secţiunea Creaţii video
I. Dimitrie Goran (RAM)/ Păuşeşti-Măglaşi, pentru creaţia „Păuşeşti-Măglaşi peste 100 de ani” şi Andrei Ciobotea (Andu 2008)/ Vlădeşti
II. Alexandru Dimache (BODY)/Drăgăşani, pentru documentarul referitor la Gib Mihăescu și Cosmina Anica/ Pietrari, pentru documentarul „Hora costumelor/ Imagini în timp”.
Menţiune: Alin Constantin Stoican (Allan), Daniel Florescu (David) și Flavius Savu (Flavia)/ Costeşti, împart un premiu/ creaţia colectivă „This is Costeşti!”.

Diplome de participare la Ediția din Anul Centenar a concursului - toți elevii calificați în Etapa județeană a proiectului, alături de colegii lor de pe podium:
1. Nicoleta Andreea Popa/ Amărăşti
2. Maria Veronica Florea/ Amărăşti
3. Constantin Adrian Cruceru/ Amărăşti
4. Maria Adelina Predescu/ Amărăşti
5. Elena Daria Vâlcea/ Amărăşti
6. Alexandra Dinuţ/ Amărăşti
7. Ioana Maria Barbu/ Copăceni
8. Anastasia Ciobanu/ Costeşti
9. Ştefania Vlӑduţ/ Dănicei
10. Alexandru Teodor Pircan/ Galicea
11. Ana-Maria Rîpeanu/ Horezu
12. Valentin-Alexandru Ogrezeanu/ Horezu
13. Cristina Căpitanu/ Horezu
14. Andrada Crişan/ Horezu
15. Denisa Tăgârţă/ Horezu
16. Irina-Elena Popa/ Horezu
17. Sorina-Maria Istocescu/ Horezu
18. Ştefania Fasuescu/ Horezu
19. Petruţ Rizescu/ Horezu
20. Theodora Petre/ Horezu
21. Gheorghe Cosmin Arniceru/ Păuşeşti-Măglaşi
22. Laura Simion/ Pietrari
23. Alexandru Brabete/ Pietrari
24. Gabriela Tiţa/ Pietrari
25. Daria Mărăcinescu/ Pietrari
26. Georgiana Tiţa/ Pietrari
27. Eva Vilău/ Vlădeşti
28. Marian Alexandru Iliescu/ Racoviţa
__________________________________

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu