marți, 23 aprilie 2019

Pietrari - A doua editie a Concursului "Sfinxul din Pietrari" si-a desemnat castigatorii

Concursul de cuvinte încrucișate și potrivite, organizat de Biblioteca Publică Pietrari și de Școala Gimnazială Pietrari, cu îndrumarea Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea și cu sprijinul Bibliotecii Județene Antim Ivireanul, și-a aflat vineri, 19 aprilie 2019, câștigătorii. Dintre cei 51 de elevi participanți, cu vârste cuprinse între 8-14 ani, grupați în 17 echipaje coordonate de 15 cadre didactice și bibliotecari, au fost desemnate cele mai bune 6 echipe, câte trei la fiecare grupă de vârstă. Pornind de la citatul lui Goethe, Cuvintele sunt imaginea sufletului, fiecare echipaj a creat eseuri, poezii, acrostihuri și caligrame din cuvinte atent alese, lucrări jurizate de specialiștii Bibliotecii Județene Vâlcea. A doua etapă, desfășurată vineri la Pietrari, i-a găsit pe concurenți față în față cu trei rebusuri pentru fiecare echipă, careuri ce au reflectat crezul lui Nicolae Popescu-Rebus, o personalitate altfel pe scena școlii românești: „Eu am conceput, de la bun început, rebusismul nu ca un scop în sine, ca o pură distracţie.” Acesta afirma crezul pedagogic care l-a călăuzit şi la catedră: „Ca profesor, am fost întotdeauna de părere că pe elev nu trebuie să-l plictisească noţiunile care i se transmit, oricât de grele sau seci ar fi acestea. Dacă metodele şi limbajul dascălului sunt cele mai potrivite şi mai atractive, şcolarul va învăţa de plăcere. Învăţătura ca joacă sau jocul-învăţare – iată cheia reuşitei în educaţie.” Completarea celor trei careuri de catre participanti a avut ca scop tocmai acest deziderat al marelui nostru enigmist- "Invatatura ca joaca". Toti participanti au gasit in enigmele propuse cuvinte ales potrivite si definitii frumos incrucisate care i-au facut sa exclame de uimire de multe ori.
Sperăm că acest concurs inedit va continua și că va îndrepta atenția cat mai multor copii spre acest joc al minții.


Imagini concurs

Lucrarile premiate la categoria de varsta 8-11 ani in cadrul Concursului Judetean de Rebus "Sfinxul din Pietrari", editia a II-a:

Locul I - "Marele invatator al cuvintelor"- eseu realizat de Schiopu Vlad, reprezentant al echipajul clasei a II-a de la Scoala Gimnaziala "Grigore Mihaescu" - Vladesti, coord. Rogoveanu Corina; punctajul obtinut - 9,4.
Locul II - "Castelul fermecat"- eseu realizat de Gheorghiu Yarina, reprezentanta a echipajului clasei a IV-a de la Scoala Gimnaziala Pietrari, coord. Nastasie Raluca; punctaj obtinut - 9 .
Locul III - "Castelul fermecat"- eseu realizat de elevii Birzescu Rares, Poenaru Bogdan, Tatulescu Adrian, echipajul clasei a IV-a de la Scoala Gimnaziala Stoenesti, coord. Tanasoiu Maria Daniela; punctaj obtinut - 8,3.
La adresa de mai jos puteti citi toate lucrarile inscrise in competitie la aceasta categorie de varsta:
Lucrari literare, categoria de varsta 8-11 ani

Lucrarile premiate la categoria de varsta 12-14 ani in cadrul Concursului Judetean de Rebus "Sfinxul din Pietrari", editia a II-a:

Lucrari literare, categoria de varsta 12-14 ani

Locul I - "Iubirea de aproape"- acrostih realizat de Schiopu Ioana-Mihaela, reprezentanta a echipajul clasei a VII-a de la Scoala Gimnaziala "Grigore Mihaescu" - Vladesti, coord. Giuran Adriana ; punctajul obtinut - 9,8.
Locul II - "Roman si prietenia adevarata"- eseu realizat de Sima Ionut, reprezentant al echipajului clasei a VIII-a de la Scoala Gimnaziala "Grigore Mihaescu"-Vladesti, coord.Cirstea Mioara; punctaj obtinut - 9,7 .
Locul III - "Gandul"- acrostih realizat de eleva Daria Maracinescu, reprezentanta echipajului clasei a VII-a B de la Scoala Gimnaziala Pietrari, coord.Sandulescu Anamaria; punctaj obtinut - 9,5.
Locul III- "Cuvintele sunt imaginea sufletului" - eseu realizat de elevii Nitulescu Vasilica-Eugenia, Angheloiu Ioana Ancuta si Mitrea Raul Gabriel, echipajul clasei a VIII-a de la Scoala Gimnaziala "Grigore Mihaescu"-Vladesti, coord.Cirstea Mioara; punctaj obtinut - 9,5.

Felicitări tuturor participanților, bravo câștigătorilor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu