vineri, 12 aprilie 2019

Pietrari: Parteneriat Educațional Național ”Prietenie...pe o...sfoară”

Biblioteca Pietrari, alături de alte biblioteci din țară, are o nouă șansă, aceea de a putea participa la Parteneriatul Educațional Național „Prietenie …pe o … sfoară...”ce va avea loc în perioada 2 Aprilie – 31 Mai 2019. Aflat la cea de-a șaptea ediție, parteneriatul își propune să desfășoare activități în biblioteci ce sunt dedicate promovării literaturii pentru copii şi stimulării interesului pentru lectură a celor mici.


Secția pentru Copii și Tineret a Bibliotecii Județene „George Barițiu” Brașov a demarat acest parteneriat în anul 2013 pentru a celebra Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii și Tineret sărbătorită anual pe data de 2 aprilie, dată care coincide cu ziua de naştere a celui mai îndrăgit autor de basme, Hans Christian Andersen. De-a lungul celor 6 ediții, biblioteca din Brașov a reușit să coaguleze în jurul acestei idei peste 100 de instituții culturale din 38 de județe și, împreună cu acestea, să stimuleze interesul pentru carte și lectură unui număr de peste 20.000 de copii.
Tema pe care o propun organizatorii în acest an este dedicată celebrării operei lui Carlo Collodi, bine cunoscutul pseudonim al  scriitorului si jurnalistului italian Carlo Lorenzini, "tatăl" lui Pinocchio.
Biblioteca noastră se va implica în acest proiect alături de elevii clasei a IV-a, coordonați de doamna înv. Raluca-Elena Nastasie, de la Scoala Gimnazială Pietrari, dar și de alte cadre didactice interesate, începând cu luna mai.

Bibliotecar,
Crina Popescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu