marți, 14 februarie 2023

Drăgășani: Îndrăgostește-te de o carte!”

Pe lângă Sf. Valentin, azi este sărbătorită Ziua Internațională a Cărții Dăruite.
Ideea acestei zile a venit din impulsul de a trezi dragostea pentru cărți în rândul celor tineri, mai ales a copiilor. Apărut inițial în Marea Britanie, obiceiul de a dărui cărți tinerilor, pe 14 februarie, a făcut înconjurul lumii. Sunt organizate în acest scop numeroase centre de colectare unde, donatori și primitori, toți iubitori ai cărților, se-ntâlnesc și discută despre pasiunea lor comună.
Alții se îndreaptă spre biblioteci, școli, centre de caritate unde cărțile vor fi primite cu bucurie. Este foarte obișnuit, de asemenea, în această Zi Internațională a Cărții Dăruite, să fie „uitate” volume în stațiile de metrou, cafenele sau pe băncile din parcuri. Pentru a fi găsite și citite de cei care vor trece pe-acolo.
Este ziua în care dragostea pentru cărți trebuie împărtășită. Cu cei dragi, cu oameni necunoscuți, poate chiar cu cei care n-au deschis o carte niciodată.
Iar această sărbătoare poate continua. În fiecare zi. Ca și dragostea pentru oameni.
Am sărbătorit această zi minunată și la Biblioteca Municipală Drăgășani, volumele expuse pentru a fi dăruite s-au epuizat rapid. Indiferent că au fost persoane care au trecut pe la bibliotecă pentru serviciile oferite sau au venit special, așa cum a fost cazul elevilor din clasa a VII-a C, de la Școala Gimnazială ”Tudor Vladimirescu” din Drăgășani, care colaborează cu instituția noastră în cadrul proiectului educațional ”Cartea, prietenul care nu te trădează niciodată”, inițiat de prof. Alina Rogobete, absolut toți au putut alege o carte dăruită cu drag.
Vă mulțumim pentru faptul că ne sunteți alături și sperăm să fim la înălțimea așteptărilor tuturor!📚
❤️
Bibliotecari:
Cristina Prunel-Bărbulescu;
Alecsandrina Bătae,
Ruxandra Zamfir;
ing.sistem, Romeo Istocescu.
 
 


 









 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu