miercuri, 15 februarie 2023

Drăgășani: Ziua Națională a Lecturii

Ziua de 15 februarie a fost declarată Ziua Națională a Lecturii cu scopul de a încuraja persoanele de toate vârstele să se îndrepte mai mult către lectură. Totodată, aceasta zi reprezintă și ziua de naștere a două personalități marcante ale României, Titu Maiorescu şi Spiru Haret.

Biblioteca Municipală Drăgășani  a marcat acestă sărbătoare prin intermediul unor activități menite să scoată mai mult în evidență rolul lecturii la toate vârstele.

Activitatea extrașcolară ”Procesul lui Ion al Glanetașului”, sub forma unei piese de teatru, a fost pusă ”în scenă”, și filmată la Biblioteca Municipală Drăgășani, de un grup de elevi , de la Colegiul Național ”Gib Mihăescu”, în vederea realizării unui proiect educațional, privind opera scriitorului, Liviu Rebreanu.


O altă activitate a fost dedicată celor mici. Ruxandra Zamfir, de la Biblioteca Municipală Drăgășani, a citit povești preșcolarilor de la Grădinița cu Program Prelungit Nr.2 din Drăgășani. Grupa albinuțelor , coordonată de doamna educatoare, Delia Brăguși, a participat cu entuziasm la ora de lectură. Copiiii au ascultat povești, au răsfoit cărțile cu ilustrații deosebite, au pus întrebări și au răspuns cu spontaneitatea specifică vârstei , ce anume îi face fericiți. 

Bibliotecari:

Cristina Prunel-Bărbulescu;

Alecsandrina Bătae,

Ruxandra Zamfir;

ing.sistem, Romeo Istocescu.

 

 





























 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu