marți, 30 mai 2023

Lansare carte ,,Flăcările speranțelor”, autor galiceanul Gheorghe Rusu

 



Gheorghe Rusu, inginerul galicean cu origini din satul Cremenari, comuna Galicea, a ales să lanseze  cartea ,,Flăcările speranțelor” într-un cadru festiv, alături de personalități locale și mondiale care au participat la evenimentul dedicat fiilor satului galicean.

Cartea este o poveste de dragoste cu un final nefericit, cu evocarea a două secvențe biografice din perioada ceaușistă a protagonistului lor. Sebastian Slabu, un tânăr onest, capabil și drept care luptă din greu să impună ordinea corectitudinii într-o mică întreprindere din societatea socialistă, în care degradarea morală a corupților ajunsese insuportabilă, periclitând progresul unității.

Colaborator al Bibliotecii Publice Galicea, domnul Gheorghe Rusu a donat bibliotecii o parte din cărțile editate pe parcursul anilor și anume:

1.       Surâs în negura suferinței (prima parte) roman apărut în anul 2002, la Editura Ilustrator, apoi în anul 2017 cu adnotări și adăugiri, la Editura Proșcoala din Rm.Vâlcea.

2.       Sarea pământului, roman apărut în anul 2013, Editura Silviana Rm. Vâlcea și 2017 cu adăugiri, la Editura Proșcoala, Rm.Vâlcea.

3.       Slăviteștii, un neam neistovit de vremuri, roman istoric, apărut în anul 2016 la Editura Almarom, Rm.Vâlcea.

4.       Oglinda cu năravuri, fabule și schițe satirico-umoristice,apărută în anul 2016 la Editura Almarom, Rm.Vâlcea.

5.       Voiajor pe meleaguri spaniole, scrisă în 2016 la Editura Proșcoala din Rm.Vâlcea.

6.       Vulturii nu prind muște[P1]             ,eseuri și evocări” apărută în anul 2019 la Editura Proșcoala din Rm.Vâlcea.

7.       ,,Flăcările speranțelor”, apărută în anul 2023, la Editura Proșcoala din Rm.Vâlcea.


 [P1]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu