luni, 2 aprilie 2018

Pietrari: 4/4 pentru prieteni

Proiectul 4/4PentruPrieteni
Miercuri, 4 aprilie 2018, între orele 15.00-18.00, Ambasada Statelor Unite în România împreună cu American Councils for International Education invită Biblioteca Comunala Pietrari să se alăture proiectului 4/4PentruPrieteni. Inspiraţi de gândurile remarcabilului activist american Dr. Martin Luther King, Jr.: „Întrebarea cea mai stringentă și importantă a vieții este: ce faci pentru ceilalți?”, dorim să dedicăm ziua de 4/4/2018 comunității și faptelor bune. Prin proiectul 4/4PentruPrieteni onorăm moștenirea impresionantă lăsată de Dr. Martin Luther King, Jr., de la moartea căruia comemorăm 50 de ani pe 4 aprilie 2018. Proiectul 4/4PentruPrieteni celebrează la nivel național valorile voluntariatului şi ale prieteniei, prin care ne unim forțele pentru a schimba ceva în bine în jurul nostru, oriunde ne-am afla în România. Ne oprim pentru puțin din rutina zilnică și facem ALTCEVA. Facem voluntariat în comunitatea noastră şi donăm timp unor cauze nobile. Urmând modelul Statelor Unite ale Americii, care sărbătoresc în aprilie Luna Voluntarului, 4/4PentruPrieteni se dorește o recunoaștere a muncii voluntarilor în folosul semenilor lor.
Pentru a avea o viziune de ansamblu asupra tuturor activităților de la nivel național puteți consulta harta disponibilă pe pagina proiectului (http://americancouncils.ro/44pentruprieteni/ ). La acest deosebit eveniment national participam si noi prin: 


Avem in vedere amenajarea si infrumusetarea parcului "Biblioteca din livada" realizat acum doi ani cu ajutorul echipei de voluntari a bibliotecii, dar si ingrijirea si infrumusetarea curtii din incinta scolii. Vom curata, ingriji si planta straturi de flori, vom repara echipamentele de joaca deteriorate, vom vopsi bancile, vom curata lastarii plantelor rasarite spontan, vom face "curatenia de primavara" in casuta cartilor prin schimbarea volumelor destinate lecturii in parc. 
Vor participa 20 de biblio-voluntari la care s-au adaugat 5 voluntari din tara
Organizatori:  Biblioteca Pietrari în colaborare cu Ambasada Statelor Unite în România împreună cu American Councils for International Education.

Imagini eveniment
Bibliotecar,
Crina Popescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu