luni, 23 aprilie 2018

Festivitatea de premiere a Concursului ”Sfinxul din Pietrari”

Competiția de cuvinte încrucișate dedicată marelui enigmist pietrărean Nicolae Popescu-Rebus și organizată de Biblioteca Publică Locală Pietrari în parteneriat cu Școala Gimnazială Pietrari, a luat sfârșit. Ieri, 22 aprilie, o dată semnificativă pentru această competiție, data nașterii domnului Rebus, a avut loc Festivitatea de premiere a câștigătorilor acestei prime ediții.
La linia de start a acestei competiții s-au aflat un număr de 104 participanți înscriși din 10 localități ale județului nostru. După renunțarea la competiție a elevilor din localitățile Popești și Păușești-Otăsău, au rămas ca și participanți un număr de 82 de elevi ce au descoperit tainele enigmisticii la concursurile de rebus organizate de cadrele didactice și bibliotecarii din cele 8 localități, respectiv: Bărbătești, Bunești, Frâncești, Olănești, Pietrari, Stoenești, Tomșani și Vlădești. Dintre aceștia, un număr de 48 de elevi au participat la a doua etapă a competiției, aceea de departajare a competitorilor, ce a constat în compunerea unui eseu intitulat “CASTELUL FERMECAT – povestea rebusului”, concurs de eseuri/ power-point, în care participanții au trebuit să prezinte povestea reală sau imaginară a careului magic.
Astăzi au fost invitați la această sărbătoare elevii cei mai buni, cei care au participat la ambele etape ale concursului nostru: rebus și eseu.
După momentul depunerii unei jerbe de flori la mormântul marelui enigmist pietrărean, a urmat festivitatea propriu-zisă ce a cuprins: scurte alocuțiuni ale invitaților, prezentarea filmului documentar realizat de Biblioteca Pietrari și intitulat ”N.Gh.Popescu-Rebus- o viață dedicată artei de a construi mistere”, premierea celor mai bune lucrări din concurs.
S-au remarcat la această ediție și au fost premiați următorii elevi:

- la categoria 8-11 ani:

Locul I - Grigore Miruna - Pietrari;
Locul II - Alexandrescu Denisa, Băiaşu Diana, Drăghici Alexia, Bâcu Alexandru
- Olănești;
Locul III - Săraru Maria Raluca - Vlădeşti.

Au primit mențiuni:
- Schiopu Vlad; Andrei Dobre; Tătaru Narcisa - Vlădești
- Stamate Cosmin - Vlădești
- Roșu Ana - Stoenești.

- la categoria 12-15 ani:

Locul I - Alexandru Brabete - Pietrari
Locul II - Marinescu Rareș - Pietrari
Locul III - Șchiopu Mihaela; Olteanu Emilia; Cîrjan Sorin - Vlădești.

Au primit mențiuni:
- Balaban George; Bușe Ștefania; Stoican Anelise - Bunești;
- Vasilescu Andreea; Enache Alisia; Mălurel Andrei - Bărbătești;
- Bănescu Ștefania; Idvu Nicola; Stătescu Andrei - Vlădești;
- Cioboată Cristian - Frâncești.


La această adresă găsiți lucrarea ce a primit premiul special al juriului 
https://sway.com/s/CJ11wAGHxKMBHTYl/embed

Juriul a acordat un premiu special pentru eseul realizat în programul de editare și publicare Sway realizat de Simion Laura și Gabriela Tița.

Premiile acordate au fost următoarele;
Locul I - 100 lei;
Locul II - 60 lei;
Locul III - 40 lei;
Premiul special al juriului - 100 lei.
Mențiuni - cărți de beletristică potrivite vârstei participanților.
Mulțumim sponsorilor  noștri și administrației locale pentru asigurarea premiilor oferite la această ediție.
Un alt sponsor al acestui eveniment a fost firma MOGHINA S&M SRL care a oferit produse de patiserie tuturor participanților.
Din partea organizatorilor, au fost acordate Diplome de Participare tuturor elevilor ce au participat la competițiile rebus organizate în localități și Diplome de Merit tuturor celor implicați în reușita acestui eveniment.

Ne dorim ca prin scoaterea în evidență a valorilor noastre locale, în Anul Centenarului, care este și anul european al patrimoniului, să încercăm să conștientizăm eforturile pe care trebuie să le depunem pentru dezvoltarea infrastructurii culturale, pentru punerea în valoare a creatorilor români și a operelor lor, din orice domeniu, pentru o Românie educată, o Românie care se poate dezvolta prin cultură.
Le mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături: elevilor, cadrelor didactice și bibliotecarilor din localitățile participante, Bibliotecii Județene ”Antim Ivireanul” reprezentată de d-na Zenovia Zamfir și de dl. Valentin Smedescu, administrației locale, în mod deosebit domnului primar Nicolae Moraru și consilierilor locali prezenți la eveniment, elevilor și cadrelor didactice ale Școlii Pietrari.


Imagini premiere

Bibliotecar,
Crina Popescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu