luni, 2 aprilie 2018

Păușești Măglași:"Hai pe net-2018"o campanie reușită

 Campania "Hai pe net -2018"(19-25 martie) a fost un succes pentru Fundația EOS și partenerii săi din acest an, printre care se numără și Biblioteca Publică "Antim Petrescu"Păușești Măglași. În cadrul Campaniei "Hai pe net-2018", biblioteca publică din localitatea Păușești Măglași a derulat patru activități(Primul clic, Siguranța copiilor online, Programare creativă prin Minecraft Education Edition, Cursuri online de perfecționare pentru e-facilitatori, dascăli și bibliotecari), participanții la aceste activități fiind în număr de 68 .România s-a situat pe un onorabil loc 2 la nivel european, în ceea ce privește numărul de evenimente derulate în cadrul campaniei Hai pe net!2018 la nivel național. La finalul săptămânii ALL DIGITAL WEEK/HAI PE NET, au fost înregistrate un număr de 105 evenimente pe site-ul ALL DITAL WEEK la secțiunea EVENTS.  România s-a situat pe locul 3 în ceea ce privește numărul de persoane înregistrate ca participanți și susținători ai campaniei  la nivel european ALL DIGITAL WEEK. Un număr de 2.537 de persoane s-au înregistrat pe contorul digital până la finalul evenimentului .

ALL DIGITAL Week - pe scurt ADW - este o campanie anuală de incluziune digitală inițiată la nivel European de către organizația ALL DIGITAL (ex-Telecentre-Europe).
Hai pe Net! Este versiunea localizată în România a campaniei Europene ALL DIGITAL Week și este implementată de Fundația EOS în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecilor Publice din România, Asociația APDETIC și Coaliția Skills 4IT și împreună cu o comunitate activă de telecentre, biblioteci publice, școli, Puncte de Acces Public la Informație (PAPI) și alte organizații și instituții dedicate alfabetizării digitale în Romania.



















  bibliotecar, Ioana Goran

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu