joi, 26 aprilie 2018

Relansăm programele de educaţie financiară şi e-commerce "Banii pe net" şi "BaniIQ" (ed. 2018-2019)Dragi colegi bibliotecari din judeţul Vâlcea,
(de fapt, nu doar colegi, nu numai bibliotecari şi nu doar din Vâlcea* J )

Avem deosebita plăcere - cu atât mai mult cu cât se întâmplă să fie cu prilejul săptămânii bibliotecilorsă anunţăm continuarea programelor de educaţie financiară şi  e-commerce BaniIQ şi Baniipenet în bibliotecile publice şi pentru „sezonul” 2018-2019.

„Aşa cum deja ştiţi, programele s-au bucurat de un real succes pe parcursul anilor anteriori şi datorită acestor rezultate foarte bune, partenerii noştri au decis extinderea colaborării cu bibliotecile publice şi pentru acest an. Ştim de asemenea, cat de bine primite au fost programele şi premiile la nivelul bibliotecilor judeţene şi locale implicate în proiect şi ne bucurăm să putem reveni către voi cu această nouă propunere de colaborare.” – ne-au scris Gianina şi Amanda** din partea Junior Achievement şi Visa.
.

Cele două platforme dedicate bibliotecilor publice rămân aceleaşi (vezi mai jos), urmând să revenim către voi în perioada imediat următoare şi cu un calendar şi plan de implementare concret: 

1.Pentru BaniIQ: http://biblionet.banii q.ro
2. Pentru Baniipenet: http://baniipenet. ro/start

Platformele sunt cele cunoscute, iar pentru a contoriza cat mai bine in online premiile, vă rog ca utilizatorii pe care îi instruiţi să fie trecuţi în câte un tabel în care aceştia să semneze, de tipul:

Nr.crt.
Prenume
Nume
E-mail (daca are)
Nr de telefon (daca are)
Semnatura
1.
X
Y
….@...
07…Tabelele cu listele de participanti trebuie să conţină la antet menţiunile:Nume bibliotecar______________________/Semnătura

Biblioteca Publică "nume localitate"_______________________Vom avea nevoie de *PDF-uri după aceste documente, pentru raportarea intermediara (în luna septembrie a.c.) si pentru cea finala, din februarie 2019.
Acest aspect este foarte important pentru asigurarea finanţării parteneriatului cu bibliotecile noastre în anii care urmează. Ca și până acum, sunt extrem de binevenite poveştile cât mai interesante, sub formă de articol scurt, testimonial. 


Evidenţa pe hârtie a tuturor participanţilor - practic nişte liste de participanti - ne va fi de folos pentru a putea justifica numărul de cursanți instruiți, implicit pentru a pretinde premii :)


Rămâne valabilă rugămintea din partea partenerilor noștri de a înmagazina cât de multe fotografii relevante şi cu o calitate cât mai bună, pentru a putea fi folosite in materialele de presa şi, in general, de promovare. Prin urmare, vă rog să ne sprijiniţi în acest sens cu cât mai multe imagini sugestive, care spun poveşti de succes mai bine decât 1.000 de cuvinte :)
________________
*pe zi ce trece, lumea devine doar un sat mai mare
** bibliotecarii și mai ales coordonatorii județeni își amintesc cât de mult au contribuit Gianina Moncea și Amanda Bosovcki la buna dezvoltare a programului Biblionet, iar de câțiva ani buni – iată – sunt alături de noi și cu programele de educație financiară și e-commerce, componentă a proiectelor și programelor prin care insistăm pentru sustenabilitatea Biblionet. Mulțumim frumos! :)


Succes tuturor!
Valentin Smedescu


PS: Aşa cum ne amintim, în anii precedenţi ambele programe s-au bucurat de succes, utilizatorii serviciilor noastre fiind premiaţi de către finanţatorii campaniilor de educaţie financiară la fel cum, de asemenea, au fost premiaţi şi mulţi dintre bibliotecarii vâlceni.

Bilanţul programelor pentru judeţul Vâlcea, ediţia 2017-2018, poate fi văzut la https://bibliotecivalcene.blogspot.ro/2018/02/raportare-finala-banii-pe-net-si-baniiq.html

…iar ultimele premii obţinute de către bibliotecarii vâlceni sunt anunţate la http://bibliotecivalcene.blogspot.ro/2018/03/noi-premii-de-la-visa-europe-si-junior.html

Anterior:
http://bibliotecivalcene.blogspot.ro/2016/03/premiile-programelor-banii-pe-net-si.html


http://bibliotecivalcene.blogspot.ro/2017/03/cinci-bibliotecare-din-valcea-premiate.html


http://bibliotecivalcene.blogspot.ro/2016/06/premiile-care-urmeaza-sa-fie-acordate.html


http://bibliotecivalcene.blogspot.ro/2015/09/programele-de-e-commerce-si-educatie.html