Toate acestea mi-au schimbat modul de a privi acest produs.
***
Port convorbiri cu mulți dintre cei plecați și de curând am adăugat contului meu de facebook, alături de pagina:
https://www.facebook.com/biblioteca.costestivalcea/
o altă pagină,
https://www.facebook.com/%C3%8Entre-dou%C4%83-patrii-1066647456836599/?ref=br_rs
Doris Băsai scrie. Scrie povestea unui drum parcurs în aproape cincisprezece ani, un drum pe care a pornit pentru un trai mai bun, pentru a-i asigura fetiței ei mult mai mult decât a avut ea. Din nefericire, drumul a fost întrerupt. S-a reîntors în țară pentru părinții ei bolnavi. Doris este un om minunat. A crescut în dragoste de carte. Tatăl ei este un țăran filozof, un om care iubește și respectă cartea și adevărul.
Întâmplări șocante, multe știute doar de cei care au trecut prin asta... Poate nu va fi un roman, dar este o poveste trăită de mulți dintre cei plecați imediat după „decembrie 1989”.
***
Nu știu dacă reușesc dar în fiecare zi încerc să ajut, o fac cu plăcere și bucurie, o fac din suflet și simt că mi se răspunde din suflet.
Demnitate prin cultură
Este o bibliotecă publică, este mai mult decât un loc în care găsești cărți. Este un spațiu pentru comunitate și de multe ori chiar și eu sunt uimită de tot ceea ce mi se cere. Oamenii, în marea majoritate, știu că pot conta pe mine.
Cândva, un om (Dumnezeu să-l odihnească în pace!) mi-a spus: „Păi, dumneavoastră, primarul, învățătorul și preotul, sunteți cei mai importanți oameni”. Am râs puțin atunci dar vorbele lui m-au transformat, în timp într-un Atlas... Grea povară! Și totuși, mă străduiesc să nu dezamăgesc oamenii, oameni care au nevoie de mine, oameni care știu că pot avea un sprijin, cât de mic, aici într-o mică bibliotecă de țară.
Mihaela-Silvia Marinescu,bibliotecar
Biblioteca Publică „G-ral Nicolae Ciobanu”
(https://www.facebook.com/878584388861684/photos/?tab=album&album_id=1155711001149020)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu