joi, 6 iunie 2019

Galicea- Lansări de carte


Prezentare a cărților care s-au lansat la Simpozionul cultural, istoric, spiritual ,, Teodosie Rudeanu”:
1.Mihai Sporiș-  ,, Călător prin țara mea”, un jurnal de vacanță reușit, un deosebit proiect dedicat  călătoriilor prin România.
2.Ion Soare, revine cu o carte interesantă , Anca sau ,, Spiritul adâncurilor”, o încercare monografică privitoare la viața, personalitatea și opera cărturarului George Anca, unul dintre cei mai importanți,complecși și originali scriitori.
3.Gheorghe Rusu, a lansat volumul ,,Vulturii nu prind muște” în care autorul, născut în satul Cremenari, comuna Galicea,  a adunat 26 eseuri și 3 evocări, sub un titlu ce ascunde multe înțelesuri.
4.Dan Obogeanu Gheorghe, născut în satul Valea Râului, comuna Galicea, a lansat cartea de poezii ,, Confesiuni  între oglinzile sufletului”, unde încă de la primul volum continuă să creadă în puterea  și binefacerile iubirii, transfigurată artistic, ca dovadă, intitulând primul capitol al cărții ,, Poezii de dragoste”;  ,,Nuntirea albă”, o altă carte de poezii, în care autorul, fascinat de tainele uluitoare ale naturii, a dorit să imortalizeze, în funcție de anotimpuri, imaginile care l-au încântat.
5.,, În veșnicia unei clipe”, Ediție îngrijită de Zenovia Zamfir și Alin Pavelescu, un volum închinat recunoștinței , pe urmele marilor vâlceni, Patriarhului Justinian Marina și Bartolomeu Mitropolitul;
6.,, În lacrima iubirii, inimile nu plâng niciodată”, ediție îngrijită de Zenovia Zamfir, Maria Lică Catană,Iuliana Radi și Alin Pavelescu, o carte  care evidențiază activitatea socială desfășurată de ,, Liga Femeilor Creștin Ortodoxe-Vâlcea”.
7.Emilia Obogeanu, elevă în clasa a VI- a, la Școala Gimnazială Galicea, lansează cartea ,, Puterea iubirii( o altfel de poveste), cu un mesaj transmis tinerilor de vârsta ei.
8.S-au prezentat și s- au primit pentru fondul de carte al Bibliotecii, prin domnul profesor Gheorghe Pantelimon, două numere ale revistei Seniorii, a ,,Asociației seniorilor din educație,știință și cultură- Vâlcea”.
Mulțumim tuturor autorilor care au adus un surplus de cultură galicenilor și au îmbunătățit fondul de carte al Bibliotecii Publice Galicea.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu