joi, 3 octombrie 2019

Pietrari: Caravana "Scriitori și cărți în sate"

Trei localități vâlcene: Amărăști, Glăvile și Pietrari...
Trei scriitori contemporani: Alexandra Rusu, Daniel Eberhat și Ciprian Măceșaru.
Care credeți că este legătura între aceste informații? Nu poate fi decât un proiect... Proiectul "Scriitori și cărți în sate", proiect care promovează cartea și lectura mediind dialogul dintre scriitorii contemporani și un public nou, al elevilor vâlceni din mediul rural.
Caravana scriitorilor prin satele județului nostru a juns în Pietrari, iar doua sute de cărți nou-nouțe au fost donate copiilor care au participat la atelierele de lectură,dar si bibliotecii locale. Publicul vizat de workshopuri-le sustinute este cel al școlarilor mici, categoria 6 – 10 ani, pentru că aceasta este vârstă la care copiii încep să citească. Dacă experiențele lor de lectura sunt plăcute, vor ști să folosească în mod util această abilitate, pentru toată viața.
Asa ca, in zilele de 30 septembrie si 1,2 octombrie 2019 am avut privilegiul de a ne intalni cu scriitorii si cartile lor, la noi acasa, la Pietrari. Mulțumită Asociației 7 ARTE, platformei Educab (facilitatorii relației cu bibliotecile locale), Editurii Nemira, Asociației Române a Creatorilor Culturali și Artiștilor, dar și Bibliotecii Județene Antim Ivireanul Vâlcea! Tare bucurosi am fost sa-l cunoastem pe Ciprian Macesaru si sa descoperim a sa carte " Super! Sunt un gandac! - o carte pentru copii zglobi si oameni mari, strengari". 


La sesiunile de lectura au participat elevii claselor a II-a, a III-a si a IV-a, insotiti de inv. Dana Constantin, Georgiana Maracinescu si Marius Sobolu de la Scoala Gimnaziala Comuna Pietrari, carora le multumim pentru intelegere si disponibilitate.

Imagini ateliere

Articol promovare

Bibliotecar,
Crina Popescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu