miercuri, 23 octombrie 2019

Pietrari: Wizards Code Club Pietrari a ocupat Locul I la Târgul de Științe - ediția Tech


A treia ediţie a Târgului de Ştiinţă – Tech a adunat, la Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul“ din Râmnicu Vâlcea, copii pasionaţi de ştiinţă şi tehnologie, beneficiari ai mai multor proiecte de profil: „Code Kids – copiii fac coding în bibliotecile publice”, membri ai cluburilor de robotică din mai multe licee din Râmnicu Vâlcea, dar şi elevi din cadrul proiectului „Ora să ŞTIM”. La ediția din acest an membrii clubului de coding ce funcționează în cadrul Bibliotecii Pietrari au ocupat primul loc.








Spaţiul Bibliotecii Judeţene Antim Ivireanul din Râmnicu Vâlcea, organizatoarea evenimentului, a devenit, pentru o zi, un mediu Tech al inovării, în care coderii au prezentat proiectele dezvoltate în acest an, publicului larg, sub sloganul „Haideţi să faceţi cunoştinţă cu următoarea generaţie”. Vizitatorii au avut posibilitatea să încerce, cu această ocazie şi platforma code.org. 
De la Quizz-uri, la Arduino, de la roboţei comandaţi prin Scratch, la jocuri cu led-uri, de la experiemente precum pielea apei, stingătorul de incendii la amidonul dispărut, de la staţii de monitorizare a mediului la emboţi, ori roboţi capabili să sesizeze şi să ocolească obstacolele, să cânte, să danseze şi chiar să facă pe poliţiştii – toate au fost prezente în cadrul târgului de ştiinţă de la Vâlcea. 






Târgul de Ştiinţă din acest an s-a bucurat de participarea cluburilor de coding din cadrul bibliotecilor  din Pietrari şi Tomşani, dar şi din cadrul bibliotecii judeţene. Cu toţii au prezentat o serie de exponate, quizz-uri, jocuri cu led-uri, roboți programabili, etc. întrecându-se în captarea atenţiei şi interesului invitaţilor cu colegii mai mari, de liceu, de la oraş.   Cluburile de coding au fost ulterior recompensate de Fundaţia Progress cu mobilier, roboţi şi jocuri, în urma unui concurs care a punctat nu doar tehnologia prezentată, ci şi modul de comunicare în echipă, dar şi cu invitaţii.

Pe primul loc s-a clasat „Wizards Code Club” din cadrul Bibliotecii Pietrari, urmat de clubul Bibliotecii Tomşani şi cel al bibliotecii judeţene.

Echipa de la Biblioteca Pietrari a fost formată din 11 coderi din grupa de avansați care au pregătit și prezentat un număr de 10 proiecte tehnice: trei proiecte programate în Arduino, patru quizz-uri în App Inventor, doi m-boți programați în Scratch, un robot lego programabil și un joc în Scratch. De asemenea, micii noștri coderi au primit aprecieri pentru prestația din cadrul târgului din partea echipei de robotică a Colegiului Al.Lahovari - Bro Bots Team.



Mulțumim mult Fundației Progress, Simplon România și Bibliotecii Județene Vâlcea pentru o zi plină de emoții, dar și de bucurii!
Mulțumim administrației publice locale și conducerii Școlii Gimnaziale Pietrari, dar și cadrelor didactice, pentru susținerea activităților noastre! 💗💗

Bibliotecar,
Crina Popescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu