miercuri, 30 octombrie 2019

Pietrari: Locul I și Premiul special al juriului la Concursul de Inovație Tehnică și IT ”DaVinci”

O nouă competiție, la nivel regional, dar și național, a fost câștigată de Laura Simion, ambasadoarea Code Kids a ”Wizards Code Club”de la Biblioteca Pietrari, club în care Laura învață programare de 3 ani de zile! Locul I la ”Oltenia Davinci Contest”, dar și înscrierea ca finalist la etapa națională a acestei prestigioase competiții ce se va desfășura în București, pe 02 Noiembrie 2019, la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”!


Felicitări, draga mea dragă! Tare mândră sunt de tine! <3 <3 <3 Iată cum, copiii din mediul rural cresc frumos, sprijiniți și îndrumați cu mare drag, având șansa de a-și dezvolta pasiunile, competențele și cunoștințele la bibliotecă, locul unde se întâmplă toate acestea!

Concursul de Inovație Tehnică și IT ”Da Vinci”, ediția a V-a, se organizează în scopul încurajării, promovării și recunoașterii valorilor în domeniul de inovare tehnică și IT, cât și pentru a da un impuls anteprenorial bazat pe inovare. Comisia de jurizare este formată din membri competenți și experimentați în domenii diverse de interes, președintele comisiei naționale, din etapa finală de la București, fiind Dorin Dumitru Prunariu, primul și singurul cosmonaut român care a zburat vreodată în spațiul cosmic.



Proiectul ”Mini-sistem de monitorizare a factorilor de mediu” realizat și programat în Arduino de Laura, a primit premiul I din regiunea Oltenia (județele Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt), fiind înscris la secțiunea ”Inginerie creativă”. În jurizare s-a ținut cont de originalitate, impact, aplicabilitate, gradul practic de implementare al proiectului, juriul acordând prioritate inovațiilor care au un impact pozitiv asupra soluționării unor probleme ce țin de necesitățile curente ale societății și care contribuie la dezvoltarea acesteia.
Mulțumim organizatorilor și, mai ales, administrației locale, trainerilor noștri din Code Kids, oamenilor frumoși din Fundatia Progress și Simplon România, Bibliotecii Județene Antim Ivireanul Vâlcea, cei care ne-au sprijinit să ajungem la acest nivel de performanță!

Up-date: În urma participării noastre la faza finală a acestei competiții am primit Premiul special al juriului ce ne-a fost oferit de președintele acestuia, domnul general Dumitru Prunariu și de doamna Mirela Popa, președinta Rotary Club București!








Bibliotecar,
Crina Popescu

Un comentariu: