luni, 26 martie 2018

Pietrari: "Hora costumelor, in ochi de copil" 2018

Sambata, 24 martie 2018, la Pietrari s-a desfășurat ediția a III-a a concursului interjudețean "Hora Costumelor, în ochi de copil". 
In ciuda vremii nefavorabile, la concurs au participat elevi de la 8 școli din județul Vâlcea, care au purtat cu mândrie costumul popular specific localității/zonei din care proveneau. Concursul s-a desfasurat prin participare directa pentru elevii din judetul Valcea si directa sau indirecta (prin film) pentru elevii din celelalte judete. 



Pregatirea elevilor pentru concurs a vizat valorificarea fireasca a elementelor de traditie in procesul instructiv-educativ, incurajarea elevilor, a parintilor acestora si a intregii comunitati in directia culegerii de informatii, apropierii de traditia autentica si vie, pe care sa o "patrunda", sa o decodifice si sa ii exploateze constructiv valentele. Ne dorim ca toti copiii inscrisi la aceasta competitie sa invete elementele specifice costumului romanesc pe care sa le poata prezenta cu usurinta, intr-un stil creativ, sa inteleaga cum si in ce fel au aparut acestea, sa se apropie mai mult de traditie si sa duca mai departe aceste cunostinte, lasandu-le astfel mostenire urmasilor.




Parteneri ai Scolii Gimnaziale Comuna Pietrari in organizarea manifestarii: Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, Centrului Județean pentru conservarea și promovarea culturii tradiționale Vâlcea, Primăriei comunei Pietrari, Consiliului Local Pietrari, Căminului Cultural Pietrari, Bibliotecii Publice Pietrari și Sindicatul Spip Valcea. 
A fost o ediție reușită, de la an la an creștem în valoare, învățăm să valorizăm costumul și să îl transformăm într-o adevărată lecție de cultură și sentiment românesc. 
Felicitări elevilor și cadrelor didactice de la școlile Bodești, Frâncești-Dezrobiți, Ferigile Costești, Măgura Mihăiești, Slătioara, Ulmetu Copăceni, Cârstănești-Oteșani, dar si echipei Școlii Gimnaziale Pietrari pentru implicarea în organizarea acestei manifestări: Laura Moghina, Ceprăzaru Irina, Raluca-Elena Nastasie, Livia Muresan, Manu Mariana, Diaconu Ileana Livia, Andronie Roxana, Alina Alinutza, Cornelia Uscatu, Ionut Lakotoş, Voican Mihaela, Marius Sobolu, conduse exemplar de director Anamaria Sandulescu.




Imagini "Hora costumelor, in ochi de copil"

Bibliotecar,
Crina Popescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu